Igår hade vi två efterrätter och en av dem var Daimcheescake. Den här är supergod och jag garnera med bär. Jag gjorde efterrätterna dagen innan så den här går toppen att förbereda och sedan bara garnera några timmar innan gästerna kommer och så ställa kallt. Vi använder vårt uterum som både kylskåp och frys på vintern.
Recept från Receptcentralen
Ca 8 personer
- Botten
- 75 g smör
- 14 digestivekex
- Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 2 dl strösocker
- 125 g Philadelphiaost
- 3 äggvitor
- 3 pkt dubbeldaim
Garnering: Olika bär som blåbär, jordgubbar och hallon
- Botten: Smält smöret.
- Kör digestivekexen i en matberedare.
- Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
- Tryck ut massan i en springform.
- Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
- Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
- Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
- Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
- Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
- Häll i smeten över digestivebotten.
- Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
- Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
- Hacka det sista daimpaketet och strö på ( gjorde inte jag )
- Garnera med olika bär
Kram Lotta
Åh, den är supergod! Jag gjorde den cheesecaken för första gången till nyår och den gick hem hos både stora och små. 😋Ha en skön söndag!
Den såg supergod ut. Riktigt smarrig. Jag är tyvärr gluten allergisk och misslyckas alltid med att få någonting att se gott ut. Men smaken brukar de aldrig vara fel på.. =)
Jag älskar cheesecake i julas gjorde jag en pepparkaksvariant mycket uppskattad 😀.
Den ser supergod ut och fräscht med bär som dekoration.
Just ostkakor är superlätta att göra glutenfria:) Och oftast blir de goda också.
Ser supergott ut! Får prova denna nästa gång jag ska bjuda på något gott 🙂
nu ver jag exakt vad jag ska göra på min flickväns födelsedag! 🙂