Daimcheescake

 
Igår hade vi två efterrätter och en av dem var Daimcheescake. Den här är supergod och jag garnera med bär. Jag gjorde efterrätterna dagen innan så den här går toppen att förbereda och sedan bara garnera några timmar innan gästerna kommer och så ställa kallt.  Vi använder vårt uterum som både kylskåp och frys på vintern. 
 
 
Recept från Receptcentralen
 
Ca 8 personer
  • Botten
  • 75 g smör
  • 14 digestivekex
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 125 g Philadelphiaost
  • 3 äggvitor
  • 3 pkt dubbeldaim
Garnering: Olika bär som blåbär, jordgubbar och hallon
  1. Botten: Smält smöret.
  2. Kör digestivekexen i en matberedare.
  3. Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
  4. Tryck ut massan i en springform.
  5. Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
  6. Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
  7. Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
  8. Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
  9. Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
  10. Häll i smeten över digestivebotten.
  11. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
  12. Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
  13. Hacka det sista daimpaketet och strö på ( gjorde inte jag ) 
  14. Garnera med olika bär
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Daimcheescake”

  1. Den såg supergod ut. Riktigt smarrig. Jag är tyvärr gluten allergisk och misslyckas alltid med att få någonting att se gott ut. Men smaken brukar de aldrig vara fel på.. =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.