Fixa egen tapas

 
 
Att äta tapas är nog det bästa maten jag vet. Alla dessa olika smaker som gifter sig med varandra. Här kommer tips på tapas som jag hade när tjejerna var hos mig.
 
Ett stort fat med olika sorters serranoskinka och korvar. Dekorera med frukt som sharon, päron, oliver, melon, tomat och mozzarella. 
 
 
Kyckling, detta recpetet som jag tipsat om innan:
(4 st kycklingfiler)  smör, salt och peppar
 
Marinad
1/2 dl olja
Färsk timjan ( en kruka) 
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
1 tsk salt, 1 kr svartpeppar
1/2 pressad vitlöksklyfta
 
Stek filerna i 20 min, blanda marinaden, skär kyckling i bitar, blanda ner kycklingen i marinaden och låt den ligga i marinaden i ca 5 tim i kylskåp. 
 
 
Dadlar och bacon så gott. Älskar det. Rulla in dadel med bacon, sätt en tandpetare. I ugnen på 200 grader i ca 10 -15min. 
 
 
Kex och hårdostar från ostbutiken. Lite fikonmarmelad till det. 
 
 
Egen aioli  ca 2 dl majonäs och en pressad vitlöksklyfta.
 
Brieost med honung och nötter. Blanda ca 1 dl nötter och 1/2 dl honung. Häll över blandningen på brieosten och sätt i ugnen på 200 grader ca 10 min.
 
Mozarellakulor blandas med några skedar pesto 
 
Detta var uppskattat av alla. Tapas är sååå himla gott. Hoppas det gav lite inspiration till dig. 
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Fixa egen tapas”

  1. Måste stänga munnen för att inte dregla på tröjan. Jag känner att allt det goda du dukat upp måste stå på vårt bord inom en snar framtid. Tusen tack för tipsen!

  2. Är baconskivorna råa när du virar dem runt dadlarna och lägger in dem i ugnen? Använder du färska dadlar? Allt ser veklingen gott ut och det är så trevligt att äta många olika smårätter!

  3. Jaa..tack för inspirationen! Nu ska jag bjuda hem några kompisfamiljer på söndag kväll och fira in att det börjar en ny vårvecka! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *