Jag ska leva lite pensionärsliv ett tag nu

Första morgonen hemma i stugan på riktigt. För stuga kommer det alltid vara. Landa, titta på sjön, dricka kaffe och gå i pyjamas hela dagen. Här finns mycket att göra, mycket att packa upp osv men nu är vi på plats med det viktigaste vi äger och ska behålla och nu får livet ta tid.
Jag har kämpat med så mycket sista åren och drömt om att komma till detta läget i livet så nu ska njuta av det så mycket. Jag ska skapa ordning med mina saker, jag ska göra fint omkring och jag ska ta allt i min takt. Jag ska leva lite pensionärsliv ett tag nu.
Jag strävar ingenstans, jag har så mycket vackert och fint omkring och nu vill jag bara leva i det här lilla livet, i det lilla huset med att få struktur igen som passar min hjärna och den jag är nu. Jag är så oerhört glad och lycklig och Kalle lika så.
 *******
( Ingen Lchf frukost idag, lyxade och äter inte strikt Lchf längre men ska ta bort lite mer kolhydrater framöver nu när inte sonen lagar maten till oss varje dag. Sonen börjar jobba som kock nästa vecka, innan han jobbar på det han är utbildad till. Vissa kolhydrater kommer jag fortsätta att äta ibland som knäckebröd, men inte pasta, mjukt bröd, potatis om jag inte blir bjuden eller speciella tillfällen som när barnen är hemma osv  )
Vi fortsätter tömma stora huset så det kommer bli många resor framöver men nu behöver jag ju bara tömma och inte ta tillbaka saker efter helgerna så nu blir livet så mycket enklare. Jag har hittat min nya plats på jorden och här kommer jag ha det så bra.
Ha en riktigt skön dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Jag ska leva lite pensionärsliv ett tag nu”

 1. Så skönt för er att äntligen få landa. Ännu skönare i augusti när ni lämnar över nycklarna till ert andra hus. Passa på att vila ett tag nu, flyttar är inte att leka med. Har själv flyttat sju gånger det senaste 20 åren, varje gång från ganska stora boenden. Dessutom har vi hjälpt barnen att flytta kors och tvärs i landet. Idag har vi hittat vår plats så nu tar vi det makligt, både med renovering och uppackning. Vi kan knappt se flyttlådor utan att få rysningar och illamående😟
  Njut, och ta det lugnt nu, det kommer en dag imorgon också.
  Kram💕

  1. Jag det blir toppen i aug, tänk att bara få vara här utan att ta hand om två trädgårdar, men nu så är jag nöjd och glad att vi kommit så långt med allt. Det här blir så bra. Ja flyttlådor är man verkligen trött att se på, ska inte flytta mer på länge. Kram Lotta

 2. Åhh vad härligt att höra 😍 Så underbart du hittat rätt/hem Att du njuter av livet och mår bra 🥰 Önskar dig massor av lycka kram ❤️

 3. Lycka till fina Lotta 🤎 Precis så satt jag också för nästan exakt 12 år sedan under min första morgon när vi flyttade till vår stuga i jämtländska fjällen. Jag satte mig också ute i pyjamasen med kaffekoppen och tog det där första djupa andetaget med ny luft och kände in att äventyret och de många besluten var på riktigt och inte en dröm och att detta nu var hemma. Varje dag i 12 års tid har jag känt tacksamhet att vi lyssnade på hjärtat och tog steget hit upp trots att det var långt, att stugan var omodern och i glesaste fjällglesbygd. Och trots att många tyckte att ”så kan man väl inte göra/bo/leva”.

  Så jag känner så väl igen känslan du beskriver och jag är glad att du fortsätter blogga och att jag på sätt och vis får uppleva den känslan igen – jag började följa din blogg i början på 2009 strax före vi flyttade och har i alla dessa år haft det som första morgonrutin att gå in och läsa dina inlägg. Varje dag när jag vaknar har jag kollat vad Lotta gör, hur du mår och hur du tänker kring livet. Glädje och sorg, skratt och tårar varvat med fina tips om kläder och inredning som alltid inspirerar mig till bra köp när jag inte har energin att leta själv. Och jag älskar när du ryter ifrån med ironi och dialekt i rufsigt hår 😂 Jag minns så väl när ni köpte stugan och sen när din kärlek till det lilla huset vid sjön djupnade och jag anade tidigt vad som skulle ske, att det skulle bli ditt hemma och nu sitter du där i pyjamasen och det glädjer även mig. Allt gott till dig Lotta, du är som trygg punkt i tillvaron för säkert många fler än mig och glimtarna du bjuder på från ditt liv är så innerligt uppskattade 🤎🧦☕️🕯 Kram från Pernilla i Vallrun

  1. Dina ord värmer så oerhört och är så träffande för hur jag känner just nu. Den här platsen och det här huset ger mig en sådan ro i själen. Nu kan vi börja en ny resa här ifrån och det ska bli så spännande. Tack finaste och man blir lycklig när man följer hjärtat. Ni har helt fantastisk natur omkring er också. Kram Lotta ❤

 4. Förstår att det går lättare att andas nu med ett hem- aldrig önskat mig ett fritidsboende gillar inte att packa/packa upp – så härligt att få landa vid sjön ma behöver inte så mycket mer att glo på 🙂 NJUT

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *