Ta bort hormonspiralen

Innehåller Reklamlänk Åhlens, Lexington, Ellos mfl
Nu är det en vecka sedan jag tog bort min hormonspiral, å livsglädjen är ännu mer tillbaka. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag har haft som ett lock av typ en nedstämdhet hos mig. Det har lättat nu efter hormonspiralen kom ut. För mig har det varit positivt att jag tog bort den. Efter allt som jag har gjort för mitt mående , så är även detta ett steg som gör mig friskare.
Jag satte in spiralen i maj för två år sedan när vi köpte stugan och under hela denna tid har jag känt är något konstigt som inte stämmer. Det började såklart på hösten när min utmattning startade också. Jag har haft min posttraumatiska stress, min hjärntrötthet mm så jag har inte riktigt veta vad som är vad.
Men har jag känt mig lyckligare sista dagarna, jag ser allt det där vackra igen, känner mig lugnare, glädjefylld. Inte haft de där vallningarna, eller konstiga fladdrande inombords som gett mig nästan lite stress. Jag mår helt klart bättre.
Man säger det tar ca 1 månad att bli av med allt i kroppen, men jag mår redan bättre. Jag borde tagit ut den där för länge, länge sedan men ser framåt nu. Jag är i stugan nu i många dagar och känner mig så oerhört glad och lycklig över vårt fina hus, den här platsen. Strålande sol idag här och jag möttes av sol både inne i huset och på sjön.
Ha en fin kväll. Imorgon kommer de för att kolla på att koppla in tvättmaskin
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Ta bort hormonspiralen”

 1. Hej där!
  Så glad för din skull att du tagit ut hormonspiralen!
  När du funderade på att sätta in hormonspiral var jag en av dom som avrådde.
  Men man måste gå igenom det själv, reklamen verkar ju så bra!
  Ingen menstruation mm…
  Men hur ska en kvinnokropp vara egentligen?
  Med menstruation, så klart!
  Vet att det här inte är rätt för alla, men det bör lyftas att många mår dåligt av hormoner.
  Har själv nyss tagit ut min kopparspiral då jag läst i läkartidningen att även kopparöverskott ger stora problem i kroppen!
  Har haft hormonspiral innan dess, men trots att dom säger att det bara verkar lokalt i livmodern så får man ju acne, humörsvängningar mm…
  Inte så lokalt enligt mig!
  Kvinnors hälsa måste tas på allvar!
  Lever just nu utan preventivmedel och det är både bra och dåligt!
  Skönt att känna att min kropp får vara precis som den är 💪
  Sorgligt att det är kvinnans ansvar att inte bli gravid (oftast)
  Heja dig och hoppas att du hittar bra alternativ, och så härligt att du lyssnar på din kropp 👌

 2. självklart ska man se till det som är bäst för en själv och ens egen kropp. vill dock ändå säga att jag har haft hormonspiral i snart fyra år och aldrig märkt av negativa effekter. hade även mens under den första spiralen jag hade.

  det är ett väldigt effektivt preventivmedel och skyddar kvinnor från oönskade graviditeter. där får man nog ibland göra en avvägning, vad påverkar min kropp mest? ett barn eller en spiral? för mig är valet självklart, men förstår också att det inte är så enkelt för alla och går man runt och mår dåligt får man se om det finns bättre lösningar.

  det jag vänder mig emot är alltså inte att använda andra preventivmedel i sig, jag tycker bara det är viktigt att lyfta att hormonspiral fungerar jättebra för många också!

 3. Åh vad mysigt sovrum!

  Härligt att bli av med den där känslan, alla reagerar olika på preventivmedel och det är synd när de inte fungerar! Men det blir ju så när man "leker gud" och ska exprimentera med det som redan fungerar, då kommer det en massa biverkningar om man vill undvika en oönskad graviditet.

  önskar dig en fin kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *