Idag kommer nya ägarna och tittar

Det lägger sig ett lugn över huset här hemma, vår lilla stuga och ett lugn även över mig. Tänk att det som nästan kändes omöjligt för 1 år sedan när vi satt här på verandan och bestämde oss för att flytta hit. Vi skulle berätta för barnen, för mina föräldrar som bor nära, för vänner och för er som följer mig. Jag är uppvuxen i den byn där vi bott och alltid funnits där omkring och stora huset har ju alltid varit platsen på bloggen som synts här i 12 år. En viktig och älskad plats för många som nu skulle väljas bort.
Man ska följa sina drömmar, men det var ändå ett tufft och stort beslut innan det landade hos alla. Svårast för min mamma tror jag att den här tiden är över med barn och barnbarn nära, även om hon har småbarn i stan att hjälpa till med. Mamma som tyckt det varit jobbigt att vi ska bo vid vatten osv Men nu är vi här. Det är nästan tomt överallt i stora huset nu , skolan och bodar osv och idag kommer nya ägarna och tittar.
Det har liksom landat hos alla och hos oss själva att vi bor här nu. Det tog bara lite tid, men varit så viktigt att våga och följa känslan. För nu sitter jag här vid mitt lilla hus vid sjön och känner en sådan glädje. Jag har fått allt som jag ville. Ett lagom stort hus med en lagom stor trädgård och på en ny plats där jag får utforska nya saker och känner en sådan lycka över att vakna och öppna dörren ut mot sjön. Jag älskar att bo vid vatten och fick min dröm.
För mig betyder utveckling och våga förändras jättemycket. Jag känner att den där lyckliga Lotta före cancer finns här nu igen för jag har skapat mig tid och lugn som jag behöver för att utvecklas vidare. Min hjärna och min kropp klarar ingen press eller stress längre, den behöver harmoni för att orka och vilja utvecklas och det får jag här nu. Min man känner lika.
Jag ville inte vara hon längre som jag var innan, jag orkade inte leva upp till varken det livet eller den jag var och nu har jag gett mig chansen att starta om. Så tacksam och lycklig. Att bryta med det som varit känns så oerhört skönt. Det fanns inget intresse kvar att underhålla det huset eller den trädgården eller vara den personen, allt blev bara en börda.
Nu är stugan i ordning. Vi har kört bort allt till lagret som inte ska vara här, inget onödigt ligger och skräpar i huset osv utan bara saker som vi verkligen behöver. Allt har sin plats och noga utvalt för vårt nya liv här. Nu har vi diskmaskin och tvättmaskin och klarar oss bra men kan sedan fortsätta utveckla denna platsen till allt vi önskar.
Nu känns det att vi är i hamn och kan fortsätta här med allt framöver, 4 veckor till överlämning av nycklarna och vi har gott om tid och mannens semester väntar. Allt blir bra, så himla bra. Jag känner mig så oerhört glad.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Idag kommer nya ägarna och tittar”

  1. Så underbart att ni snart är i hamn! Jag fortsätter följa med spänning, ska bli så roligt att se vad du tar dig för vid huset vid sjön!
    Att följa sina drömmar önskar man alla att vågar göra.
    Njut av sommaren nu!

  2. Så skönt för er när allt är klart och ni har landat riktigt i det nya! Vi funderar tvärtom att sälja en älskad stuga och göra om mycket i vårt hus. Är er stuga riktigt vinterbonad eller har ni fixat det också? Så kul att se allt ni gör så fint!

  3. Jag har sagt det förut Lotta.Det är tankarna som styr själen. Grattis till allt Ni tar Er för.kul för Er och ha nu en skön sommar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *