Sveriges sommarstad Västervik

Igår blev det en spontantur tur till Västervik, framröstad till Sveriges sommarstad 2 år i rad. Vi älskar Västervik 😍, en stad jag skulle kunna tänka mig att bo i när jag blir äldre. Älskar att vara vid kusten, höra måsarna och se båtarna och Västervik har allt jag gillar. Det kommer bli ”min” stad nu när vi flyttat. Vi har lika långt till Västervik som till Linköping nu så vi kommer åka hit mer framöver på ärenden.
Solen sken så nercabbat blev det
På sommaren är Västervik full med turister så det kan ju vara lite knepigt att hitta parkering, men det gick bra. Vi valde att ställa oss en bit utanför och så gick vi in vid vattnet. Så himla fint och mysigt. Vill vi komma till havet så har vi ca 45 min och ca en timme till Västervik och här finns ju så mycket fint att upptäcka runt Östkusten.
Vi valde att vara hundlediga också, känns som att vara barnledig 🙂 Pettson är 1.5 år nu och kan vara ensam några timmar och det är ju så skönt för både honom och oss. Han är så duktig och verkar sova när vi är borta. När vi skulle åka gick han upp och la sig i en korg, han är inget ängslig av sig och jag är så glad för det.
Som sagt jag älskar Västervik, det är så vackert där och lagom stort. Fina gator, härliga butiker och massa blommor osv. Kommer som sagt åka hit många gånger framöver för att handla.
Min man är en livsnjutare, mer än mig faktiskt. Han älskar sitta på en restaurang, äta och dricka gott och tycker om att unna sig. Ja ni ser det på hans min. Nöjd. Vi såg Björn Ulvaeus, han var där för att spela in till nyhetsmorgon.
Vi åt på Slottsholmen som är ett favoritställe. Snabb service, god mat och trevlig utsikt. Ja hit kommer vi snart tillbaka.
Sedan tog vi ett varv på stan men vi var lite sena så det mesta stängde tidigt en lördag. Vi hann med en båtaffär också med några inköp. Kalle ville köpa en gräsand i butiken i stan,  så det gjorde vi. Många fåglar nu här hemma, ska ha en gräsand unge också så har vi en hel familj 🙂

På hemvägen till bilen tog vi en kaffe och glass innan vi for hem till djuren igen. En perfekt dag och utflykt för mig. När vi kom hem var jag fortfarande  pigg så jag tog tag i gräsklippningen och trimmade så gräset är fixat för idag ska vi ut med båten om det inte blåser för mycket. Imorgon ska jag bort en sväng på annat kul så då får Kalle klippa gräset i sålda huset.

Ha det så bra fina ni
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Sveriges sommarstad Västervik”

  1. Så härligt du beskriver Pettson när han ska vara ensam 😃 han kanske tycker det är skönt med föräldrarfritt😉 kram på er

  2. Vi ska spendera två nätter i Västervik om några veckor, har du några andra bra tips på restauranger, sevärdheter, annat i närheten?
    Härligt inlägg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *