Att få förändras, falla, hitta styrka och att våga och vilja växa som människa

Som ett inbyggt schema i huvudet rör jag mig mot försäljning och visning av huset. Jag vet att sådant här kräver enormt mycket tid och med min utmattning bakom mig så måste jag tänka på allt noga. Rensa, återhämtning osv .
Igår var en sådan dag som förr, vi åkte från stugan, jag skjutsade och hämtade min syster , jag var på utomhuskalas en stund och så följde Elin med hem och har sovit här. För ett år sedan klarade jag inget sånt så jag är så glad nu att jag kommit så långt i min utmattning. Jag kan göra lite saker då och då igen.
Jag tänker ofta tillbaka på de sista fem åren och tänker att det blev inte alls som jag tänkte mig. Tänk om jag vetat att livet skulle blivit så här, hur hade jag tänkt då? Så många år som gått till sjukdomar på olika sätt, cancer, utmattning, covid osv och vad lär mig av det här? Att även om det inte blir som planerar så blir det bra. Vi kan inte styra allt men vi kan ändå hitta guldkornen i den vardag som vi får. Att ha en positiv hjärna betyder väldigt mycket.
Förr sökte jag nog mer efter  meningen med livet, nu vet jag att meningen med livet är just de här små stunderna av vardag. Att vara frisk, att må bra, att ha en meningsfylld vardag, vänner, familj och att våga och ta steget att följa känslan. Att våga följa med där livet leder en. Att få förändras, falla, vara svag, stark, hitta styrka och att våga och vilja växa som människa.
Det jag tänker mest på nu är att styra upp mitt liv framöver så att jag står stark och trygg inför framtiden.

Det viktigaste för mig framöver är att se till att ge mig allt jag kan för att må bra, för då kan jag ge andra glädje och energi när de faller och behöver mig. Jag vill ha en stabil grund att bo på där jag inte behöver tänka lika mycket på att jobba mycket, sträva så högt, där jag får tid att landa och kan vara. Jag vill ha det viktigaste omkring mig i liten skala för att ha tid med det jag tycker om.

Nej nu ska jag sätta lite fart här och fixa ett jobb och så frukost med Elin som ska ha skola här hemma på datorn.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Att få förändras, falla, hitta styrka och att våga och vilja växa som människa”

  1. Följt dig och din blogg under många år men aldrig kommenterat.

    Tycker du verkar vara så fantastisk människa. Jag blir stärkt av att läsa din blogg. Tack!

  2. Efter år och två stora kraschar i utmattningssyndrom har jag lärt mig att livet är här och nu. Förr var jag precis överallt hela tiden vilket var fantastiskt men det vi utmattade inte gjorde var att känna in. vi bara gasar på för att stryka och sätta flera saker hela tiden på to do listan. skönt att du är på bättringsvägen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *