Utveckling kräver någon typ av motgång sägs det

Man vet vad man har men man vet inte alltid vad man får. Det är nog en av sakerna som gjort att det kan kännas läskigt när man ska göra något nytt. Att flytta, byta jobb osv
Jag har släppt det jag har några gånger och på så sätt upptäckt att  jag fått det bättre än vad jag hade innan. Dessutom så blir inte livet alltid som man planerar och det händer saker som vi inte alltid kan styra över, så att våga släppa taget en stund kan leda till underbara förändringar och nya upplevelser på sikt.
Jag tycker att det känns lite läskigt att att ta stora beslut, visst kan jag också tänka… tänk om jag ångrar mig, men jag försöker inte tänka så mycket på nuet. Jag tänker lite mer på hur jag vill jag ha det om 10 år, hur vill jag att mitt liv ska se ut om framöver. Vad mer vill jag uppleva och hur tar jag mig dit? Utveckling kräver någon typ av motgång sägs det. Det ska kännas lite svårt och tufft för att komma vidare, sedan måste en förändringar göras och det kan kännas lite obehagligt men oftast blir man lite starkare av att gå vidare.
Som tex att sälja huset, tänk om ingen kommer på husvisningen, tänk om ingen vill köpa huset osv. Vi är så rädda för att misslyckas, att känna oss värdelösa, vad ska folk säga, att vi kanske inte vågar prova. Jag vet ju nu att om jag litar på magkänslan även om det kommer kännas obehagligt ett tag så blir det bra. Varje gång jag gjort stora förändringar har det bara blivit bättre och vägen dit är det okej att känna både glädje och obehag.
Det var dagens tanke…😘
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Utveckling kräver någon typ av motgång sägs det”

  1. Tack Lotta. Komfortzonen brukar man ju prata om. Jag är ju ett antal år äldre än du, de åren har varit rätt tuffa. Jag tänkte i en slags enfald ”jamen nu kan allt få vara tryggt o bra, om 10 år till kommer jag vara i pensionsåldern så låt det få rinna på nu” . Haha vad knasigt!
    Idag blev jag varse igen om att min trygga vardag nog inte alls är det, och att jag nog skulle nå tråkdöden om jag bara gick opåverkad ur det. Många är rätt oroliga för och i sina jobb nu. Pandemin har slitit hårt på psyket, precis som du skrivit mycket om framtiden i din egna nisch så är den rätt vacklande i många branscher. Jobbet och försörjningen är en så rackarns viktig identitet i våra liv, liksom där vi bor o lever. Byta identitet rör om. För egen del skapar det en jättestor oro just nu. Irriterande, då det kunde vara så mycket värre och ändå ska det slösas så mycket energi på att vara jobbigt…. 🙄. Kram *Milla

  2. Så bra tänkt! Jag blir styrkt av dina ord. Vi är i tankarna att göra en förändring lik er; vi har hittat en tomt vid en sjö och kände direkt att "här vill vi bo!"
    Så kanske att vi säljer vårt hus, och bygger ett nytt och mindre där, som passar oss bättre nu. Men det känns läskigt, och jag tvekar samtidigt som jag så gärna vill…
    Så stort tack för dina ord här, de gav mig mod!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *