Jag kommer hem nu, jag kommer hem till er

Annonslänkar Ellos, Jotex, Åhlens , Cervera, Shopping for net
 
 
Telefonen ringer och i luren säger sonen ”jag kommer hem nu, jag kommer hem till er”. Jag ler. Han säger hem. Jag som brottas så med tanken när vi skulle sälja stora huset vad barnen skulle säga. Men nu kommer han hem.
 
 
*********
 
vitrinskåp här 
 
 
När han kommer hem så har man sig mat som vi kan äta. Mat som blivit över från restaurangen. Jag känner han mår bra här, han tycker om att vara med oss, med samtalen kring bordet, träffa djuren, slänga sig i soffan osv Hemma är här, för vi är här. Hans mamma, pappa, Pettson och Findus.
 
Efter maten ger han sig ut i skogen och plockar kantareller som han brukar sälja. En liten entreprenör bor i honom. ”Nu har jag 8 dagars lön den här veckan”, säger han innan han lägger sig i sängen i det vi kallar gästrummet. Om en timme ska han upp igen för att åka och jobba. En vecka kvar på restaurangen innan han börjar på det nya jobbet som lärling inom det han utbildat sig för. 
 
 
Jag själv börjar dagen med regn utanför, ingen målning av stugan idag heller men hantverkarna kommer. Jag tänder ljus, dricker kaffe och skriver till  er. Jag sitter i det lilla huset i det som kallas hemma och känner mig så himla tillfreds. Den här känslan har jag saknat och längtat efter. Sista åren i stora huset längtade jag hit hela tiden. 
 
 
********
 
ljusstake svart här , vas här, fågel här 
 
 
Jag känner fortfarande av min utmattning varje dag och klarar inte så mycket som jag har jag gjort förr, men jag har vant mig nu. Kanske är det min ålder och mina erfarenheter också som gjort mig lite klokare och lugnare. Jag har redan gjort det där andra och det var bra då. Det är det här stunderna av känna lycka och tacksamhet och uppmärksamma de här små samtalen med sonen, närvaron och att han vill komma hem som är livet. Som numera gör mig riktigt lycklig.
 
 
 
Min dotter Elin har ringt tidigare på dagen. Vi har pratat vid flera gånger om hur fint det kan bli med att lägga sten utanför dörren, hon har visat sin nya jacka, hon berättar att hon ska på praktik osv Hon har det bra. När livet blir lite så här mer långsamt så upptäcker man så mycket mer. Vad som verkligen betyder något för en. Även om tiden under min dotters sjukdom var hemsk på ett sätt så fanns just den tacksamheten då med. Att se det lilla. Människorna, mötet, ett hem med tända ljus, samtalen, stillheten, tiden osv Det som jag känner är livet och där jag vill vara så mycket jag kan. Jag älskar den här årstiden för den bjuder in till just det som jag gillar. 
 
 
Min vän sa en gång att Stina Wolter påpekade just ” tänk så länge du ska vara död”. Tänk då så viktigt det blir alla dagar vi ska leva. Att få vara i känsla av lugn, tacksamhet, glädje och att hinna vara närvarande för att också klara av alla de andra sakerna i livet. Resorna, upptäcka nya platser, nya mål osv För mig behövs inte så mycket av det andra just nu. Det räcker med att bara få vara i en känsla av lugn. Jag är i utandningen. Så fort det blir för mycket känner jag av min utmattning.
 
 Jag klarar inte av att ha kalendern bokad med saker, jag vill jobba mindre men också lägga tid på mitt jobb och inte bara göra det bredvid allt annat. I den här känslan och i det här tempot ska jag stanna länge. Kanske är det mitt nya jag. Jag vet inte och låter tiden utvisa. Det spelar ingen roll vem jag varit eller hur jag levt, just nu vet jag att mitt nya hemma och det jag gör nu är precis det jag behöver just nu. Jag skulle aldrig klara något annat vilket som, då skulle jag bli sjuk igen. Jag tog aldrig ledigt under min dotters långa sjukdom, jag tog aldrig ledigt under min värsta utmattning, men nu, nu är min tid här. Som jag njuter. 
 
Ha en fin dag, det ska jag ha
 
Kram Lotta 
 
 
Just nu 30% på träningskläder hos Ellos HÄR 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Jag kommer hem nu, jag kommer hem till er”

  1. Åh Lotta, jag har följt dig i så många år nu, kommenterar aldrig, men idag så kom tårarna, blir så glad för er, njut nu, ni är så värda detta och er lilla oas som ni funnit i dom östgötska trollskogarna.
    Det här inlägget var så fint, precis vad jag behövde just idag =)

  2. Så fint du skriver vet ju precis den känslan själv.
    Synd att jag inte bor närmare då hade jag gärna köpt svamp av din son, kan gå i timmar och hittar inte en enda kantarell😂
    Önskar er en fin helg❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *