Att få göra någon annan glad ger mig också glädje

Nu väntar en helg i stugan igen ❣ Vi har packat två bilar och ett släp denna gång. Nu är källaren tom och vår gamla skola har heller inte så mycket saker som vi måste ta hand om. Flytten närmar sig. Sonen får lägenhet 1 juni och efter det kommer vi bo i stugan och bara åka till stora huset och städa och sköta trädgården till överlämningen.
Min systers son ska få matbordet i uterummet och Ikea soffan som vi tagit in tillfälligt. Min bror kommer nästa vecka och hämtar två byråar och min syster ska få köksmöblerna, en dubbelsäng och en byrå. Kalle och jag fick så bra betalt för huset så jag ger gärna bort mina saker till andra inom familjen, att få göra någon annan glad ger mig också glädje. Min syster har inte haft det så lätt som mig, hon har ingen möjlighet att köpa möbler som jag har kunnat. Vi ska byta ut hennes grejer med våra.
En sak jag tänkt på så mycket sista tiden är att vi alla är så inne på våra egna liv. Vi har fullt upp att styra upp våra dagar, gå våra egna vägar och vara på väg i vårt eget. Det känner man mycket med barnen. Ja menar inte sitter Philip här hemma och håller oss handen och vill göra allt med oss numera. Nej han är iväg på sin resa i livet. Med flytt. Han vill resa mycket, fundera på vad han vill jobba med och han planerar sin framtid med flickvännen. Lika så Elin. Hon har liksom sitt. Sedan hänger ungarna mycket med oss, de kommer ofta hem tack och lov och det känns fint. Vi är så tråkiga trots allt 😉

Då är jag extra tacksam över att Kalle och jag har så roligt tillsammans. Vi behöver liksom bara varandra så är vi ganska nöjda. Det är något fint i att bli äldre. Det lägger sig ett lugn runt en. Eller som min pappa sa. Nu kan du använda dig av alla dina erfarenheter du haft före 50 och känna dig trygg i att leva ditt liv. Du har verktygen. Fast min pappa är världens tokigaste man och världens gladaste med för den delen: Jag känner igen som skrattar och skojar så mycket som min pappa.  Det han sa var klokt.

Ja nu så ska jag städa undan det sista och packa med allt och ta släpkärran och åka till stugan. Sedan blir det att börja sortera saker som ska till boden och till lagret.
Ha en fin dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Att få göra någon annan glad ger mig också glädje”

  1. ja barnen växer ju ur ens liv och då är man ju mitt i sitt eget och ska starta sitt liv som föräldrar till vuxna barn men vi skapar vår nya livsstil =D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *