Jag har fått så mycket frågor på örtsaltet jag gjorde, så här kommer en liten text på hur jag gjorde.
Jag klippte av de kryddor vi har i köksträdgården, typ lite av alla vi hade och gräslök. Sedan tog jag bort stjälkarna slängde dessa och körde ner bladen till en mix i min blender. Jag hade så mycket kryddor så jag fick köra flera omgångar, man kan även ha i vitlök som man mixar i.
Jag la ut den gröna röran på ett bakplåtspapper in i ugnen på 50 grader. Först ca 4-5 timmar med stängd lucka, lät det stå kvar i ugnen över natten utan värme och på morgonen satte vi på 50 grader igen och hade en träslev i luckan så den var lite öppen och lät värmen vara på tills allt blivit torrt.
Sedan blandade jag i vanligt flingsalt. Det ska vara 3 delar örter och 1 del salt.
Det blev 3 burkar och en av dem ska jag ta med till Elin
Kram Lotta
Så enkelt ändå, har massa örter nerfryst som jag skördat nu i sommar..
tack för detta.