![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/ortsalt1_5f4de379e087c36a4b65c798.jpg)
Jag har fått så mycket frågor på örtsaltet jag gjorde, så här kommer en liten text på hur jag gjorde.
Jag klippte av de kryddor vi har i köksträdgården, typ lite av alla vi hade och gräslök. Sedan tog jag bort stjälkarna slängde dessa och körde ner bladen till en mix i min blender. Jag hade så mycket kryddor så jag fick köra flera omgångar, man kan även ha i vitlök som man mixar i.
Jag la ut den gröna röran på ett bakplåtspapper in i ugnen på 50 grader. Först ca 4-5 timmar med stängd lucka, lät det stå kvar i ugnen över natten utan värme och på morgonen satte vi på 50 grader igen och hade en träslev i luckan så den var lite öppen och lät värmen vara på tills allt blivit torrt.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/ortsalt2_5f4de3859606ee79fa9fb269.jpg)
Sedan blandade jag i vanligt flingsalt. Det ska vara 3 delar örter och 1 del salt.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/ortsalt3_5f4de391e087c36a74ced84c.jpg)
Det blev 3 burkar och en av dem ska jag ta med till Elin
Kram Lotta
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/unnamed_5de13e8b2a6b227ba5adfa5f.png)
Så enkelt ändå, har massa örter nerfryst som jag skördat nu i sommar..
tack för detta.