Att vara hjärntrött

Innehåller annonslänkar MIo mfl
Att vara hjärntrött innebär vissa dagar att huvudet är segt som kola, det går liksom inte tänka som man brukar göra och man kan inte träffa människor eller boka saker för då blir man sjuk eller blir väldigt stressad. Min hjärntrötthet går lite upp och ner i perioder och nu har det varit några dåliga veckor igen, men idag har jag haft en väldigt bra dag.
Min hjärntrötthet kom efter Elins långa sjukdomstid, det var som man bränt all energi och man kunde inte göra saker som man tidigare gjort. Nu får jag tänka mig för jättemycket, men om jag bara bokar några få saker i veckan går det bra. För en frisk person går det nog inte förstå hur jobbigt det är att behöva sova middag och att vara supertrött kl 20 så det svider så mycket i ögon att man måste sova för annars blir det migrän. Att sitta vid en middag kl 18 en kväll och träffa vänner är helt omöjligt för mitt huvud orkar bara lyssna på samtal ca 1 timme. Det går lite i perioder som sagt men om jag ska bort en kväll i en vecka så måste jag avboka allt annat för att klara av några timmar.

Att vara hjärntrött och inte kunna träffa människor kan upplevas svårt…. framförallt för andra. De gäller för andra att förstå att det är inget fel på dem, de är jag som är lite ”trasig” just nu och det måste man acceptera. Jag bara kan inte. Jag berättar för er här för det är viktigt för alla att förstå hur det kan vara att leva med hjärntrötthet , jag fick det efter ett trauma och många års kämpande med cancer i familjen och behålla mitt företag. Jag har gjort så gott jag kan och gör så gott jag kan och det är gott nog. Jag måste lyssna på vad kroppen säger och känna att det är helt okej att ha det så just nu. Vissa dagar är lite bättre och vissa är skit.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Att vara hjärntrött”

  1. Ta hand om dig och förstår att det kan gå upp och ner, jobbade med en kollega som var hjärntrött och det var väldigt varierande, hon var t.o.,m tvungn att lägga sig och sova i patientstol i det rummet vi ej använde för att hon var såå trött, man förstod ju att hon var så trött ef hon klarade av att somna

  2. Vet hur det är! Vissa dagar bättre andra mindre bra. Vissa dagar svårare att hantera och acceptera. Hoppas dina bättre dar blir fler snart! Kram Jenny

  3. Var rädd om dig och lyssna på kroppen och hjärnan. Det är så viktigt att få ordentlig återhämtning och låta det ta den tid som krävs. Jag har många vänner och kollegor som har blivit tvungna att dra i bromsen och välja bort det som stressar och tröttar ut. Hoppas du blir ordentligt ompysslad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *