Man vågar inte alltid, man gör det ändå

Jag har så mycket tankar att dela med mig av,  men vissa dagar är det så svårt att få dem ner dem här på bloggen. Men idag skulle jag vilja dela en tanke. Många som skriver till mig önskar att de var lite mer modiga. Att de var lite mindre rädda för att misslyckas och vågade prova fler nya saker. Hur har du vågat gå din väg?
Ni som har följt mig länge, ni vet ju hur jag tänker och hur jag har gjort. Jag har nog från början aldrig förstått det där med att man kan göra bort sig eller att man måste kunna eller vara säker på allt innan man börjar på något nytt. Nyfikenheten har varit så stor hos mig och jag har inte känt någon prestige i att visa mig duktig. Jag tror att det är en bra början. Att sänka axlarna och säga jag kan inte allt, jag håller på att lära mig, jag prövar, vi ser hur det går. Glädjen har varit så stor hos mig så jag har glömt bort att det kan gå åt skogen. Jag har bara velat ha kul 🙂
Nästa grej är att man måste börja göra det som man nu önskar. Tex önskade jag att bli fotograf, då måste man börja fota, lära mig redigera, starta företag osv även om det är läskigt. Sedan får man ta lite i taget. I mitt företag tex har jag lärt mig i olika steg osv Det går inte att bara tänka, man måste göra.
Det som sedan händer med en som person när man vågar göra nya saker och känner att det funkar är att då kommer lite mer självförtroende och säkerhet att ytterligare våga lite till. Om man bara tar det lilla första steget, så börjar det sedan att rulla. Ofta så leder den ena till det andra och man vågar ännu mer att göra och tänka i nya banor.
Vill man vidare i livet och drömmer om andra saker, måste man ju börja leva på ett annat sätt, våga kliva ut de gamla vanorna in i nya vanor. Jag tror jättemycket på att låta livet ta en dit man vill just nu. Erfarenheter och drömmar förändrar en, ingenting är statiskt. Jag tror förändringar i arbetslivet, i kompislivet, i föräldralivet, i kärlekslivet osv är jätteviktiga. Att vi följer känslan och rytmen och vågar förändra oss. Var är jag nu och vart är jag på väg?
När någon frågar hur man vågar …så är svaret. Man vågar inte alltid, man gör det ändå. För när man gjort det då har man lite mer självförtroende att våga igen.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Man vågar inte alltid, man gör det ändå”

  1. Har följt dig lääänge nu! Tack för all inspo❤️ Dålig på att lämna kommentarer tyvärr. Idag kände jag att jag verkligen vill tacka dig extra mycket!!!
    Jag gör själv en 360 graders förändring g i mitt liv nu. Nytt jobb, ny ort, blir sambo och ” särbo” med mina barn.
    Hur jag vågar är den fråga jag får mest. Precis som du skriver, man vågar inte men gör det ändå!!!
    Kram
    A

  2. Ja att våga drömma och slå tag i saken är många tankar innan man når dit, Jag valde att sluta där jag jobbade och har nu börjat studera, det är verkligen blandade känslor och mod innan man kom dit

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *