Katter kan inte prata

Det är handdukar på den här bilden, som kanske inte passar in med texten men skit samma . Jag måste bara fråga er en sak. Varför skriver så många till mig varje dag och undrar vad katten Findus tycker om att hunden Pettson ska flytta in? Sånt har jag så himla svårt att förstå? Jag tänker att alla människor vet väl om att katter inte kan prata… eller? Jag har frågat honom , men han har i alla fall inte svarat.
Jag blir ibland så fundersam på hur andra tänker? Jag har en positiv livssyn, ännu mer efter att min dotter fick cancer. Livet kära vänner är så oerhört kort, så varför gå och tänka på allt som en katastrof så fort man gör något nytt. Varje gång jag ska göra saker så ska en massa människor förutse en katastrof, hur ska du hinna klippa gräs när du har två hus, hur ska du hinna vattna, hur ska katten bli när hunden kommer, hur ska du kunna jobba som bloggare, hur ska du kunna bli fotograf ?
Jag ser lösningar när en del verkar se problem. Herregud jag hade aldrig varit här i livet om man bara ska se problem med nya saker. Inte skulle vi köpt stugan när vi äger ett hus på 200 kvm, en skola på 600 kvm och en tomt på 1 hektar. Vad ska ni ha en stuga till, det är bara massa jobb? Men stugan är inte andras den är vår, det är ju vi som älskar att ha en och det är vi som sett till att vårt liv är som det är och att stugan passar oss. Vi har ju inte skaffat den för att göra andra lyckliga eller olyckliga. Varför ska du ha två köksträdgårdar, å en hund som bara tar en massa tid. Du kan inte åka någonstans, sedan är du fast! Å katten vad händer med honom?
Nej jag lägger fokus på mitt liv, på vårt liv, fokus på glädje och leva nu. Ge inte er hjärna massa tråkiga negativa tankar, lägg inte en massa energi på andras liv och hur det ska gå för den ena eller andra på ett sätt som inte ger dig själv energi. Peppa folk att leva, att ha det bra, att testa, ge kärlek,  ge uppmuntrande ord och se till att själv leva ditt allra bästa liv när du får möjligheten att leva. Väldigt många människor har inte ens förmånen att vara friska.
Nu ska jag ta en promenad till mina föräldrar i regnet. På med regnjacka, plugga in musik i öronen och njuta av dagen. Det blir plantering  och sedan kommer mitt kastanjestaket till köksträdgården. Jiiipii vad jag längtar att köra igång.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

42 reaktioner på ”Katter kan inte prata”

 1. MER KÄRLEK ÅT FOLKET❤️
  Har följt din blogg i många år i med o motgång i tårar o skratt.Så mycket kärlek o omtanke eran familj har är jag inte de minsta orolig att Findus skulle må dåligt.
  Ta inte åt dig Lotta,sträck på ryggen o va stolt över den familj ni är🌺

 2. Så klokt skrivet, det är många som borde lägga sin energi på sitt eget liv istället för att ha så mycket åsikter om andras. Lycka till med lilla vovven, så mysigt med en liten valp.

 3. Jag sitter här och gapar, hur tänker folk! Missunnsamma och avundsjuka människor som sitter hemma och är missnöjda med sitt eget liv och måste ösa ut sitt missnöje på andra 😡. Så roligt att ni snart blir hundföräldrar 😃 Ha det bra!

 4. Vi köpte hund när svärmor gick bort för 6 år sedan…..vi kunde ingenting om hundar men det har gått jättebra o hon är min bästa vän o chef😂Funderar på katt oxå men får rådfråga Selma🐶Kramar till bästa bloggerskan

 5. Freja en liten svart dvärgschnauzer kom in i mitt liv för 2 år sen efter 20 års längtan – 7 kg ren lycka, glädje och kärlek!💕 I huset fanns redan 2 katter i mogen ålder. De är fortsatt kvar (som tur är) så jag tolkar det som att de ändå tycker livet är fortsatt rätt ok. Så lycka till med lilla vovven! 🐶

 6. Men så bra skrivet håller fullständigt med. Jag har nog aldrig läst något liknande där någon sätter ner foten och verkligen markerar vad som är rätt och fel.
  Heja Lotta
  Kram

 7. Vi har en hund som är 10 år och ska skaffa en valp nu. Undra hur det kommer att gå, vi kan ju inte gärna fråga vår gamla hund för hon kan ju inte svara😉
  Men man måste som du säger leva livet och vi vill gärna ha en valp nu, det passar in i livet nu och vi älskar djur, dom gör livet så mycket lättare.
  Så fin vovvis ni kommer få hem snart!

 8. Hej! Brukar inte kommentera men idag gör jag det.. blir så ledsen för er skull när jag läser detta. Att det finns människor som skickar negativa saker! Allt går, om man vill och väljer att se möjligheterna och det positiva! Precis som du gör! All lycka med söta hunden! Han kan inte få ett bättre hem! Tack för en fin och ärlig blogg, följt dig i många år! Kram 🤗

 9. Heja dej! Varför måla fan på väggen, klart det kommer gå toppen! Vi köpte hund för 1.5 år sen, vi hade 3 katter då, 4 nu och de är bästa vänner, sover i samma säng, busar och leker och katterna saknar voffsegullet när han åker bort…Och voffsegullet blir ledsen när våra kattungar flyttar… Människor och djur trivs ihop, bara de får sköta det på ditt sätt och på egna villkor! ❤️ Kram!

 10. Du har helt rätt i det Lotta!
  Precis som någon skrev ovan!
  Mer kärlek åt folket och börja peppa varandra istället för tryck ner….
  Heja Lotta! Kram

 11. Det är så tråkigt, såklart får man lösa det då, de växer ju tillsammans och det brukar gå jättebra. Ja precis katten har sagt en massa liksom

  Det var liknande sitsutation jag hamnade i, vi klippte vår tös hår för några år sedan till en page för hon har så tjockt hår och hon kunde ej ha långt hår för det bara trasslar. har många ggr fått frågan, vad tycker hon själv då? Vill hon ha kortklippt? Det känner jag mig förolämpad på, precis som jag skulle tvingat henne att vara kortklippt, såklart var hon med på det, hon får ha den frisyr hon vill och hon vill ha så. jag har sagt att hon får spara ut igen om hon vill osv. Blir så less på sådant.

  folk förutsätter så mycket som de anser, men såklart gör vi som vi tycker,

  Stå på dig såklart kommer det gå toppen och ni löser det för det är erat liv

 12. Bra sagt Lotta. Har man inget snällt att skriva kan man vara tyst kanske , hur svårt kan det vara? Det finns så mycket människor utan hyffs och uppfostran. You go girl ❤️❤️❤️❤️

 13. Bra skrivet! Märkligt att folk måste ha så mycket åsikter om andras sätt att leva sitt liv. Och ännu märkligare att de måste skriva och berätta vad de tycker. Ni gör helt rätt, lev ert liv som ni vill. Jag är glad och tacksam för all inspiration ♥️

 14. Amen i kyrkan!! Vem orkar bekymmra sig för hur andra ska orka med det dom skaffar sig? Utgår från att man har gjort en analys och kommit fram till att det är detta man vill och orkar. Lycka till med Pettson när han väl kommer, är säker på att Findus blir nöjd med en kompis. Kram

 15. Så bra skrivet! Så mycket all negativitet kan förstöra. Det är ju inte alltid man klarar av att skaka av sig det. Men hur kan man ha åsikter och ifrågasätta andras liv?

 16. Detta var dagens bästa , jag fick börja dagen med att skratta , kan det vara möjligt att folk lägger ner så mkt energi på att fundera över dig och din tid , men allvaret i detta måste vara att många mår väldigt dåligt och inte orkar ta i tu med sitt eget utan lägger energi på andra , ju mera husdjur man mera glädje blir det och husdjuren blir ju en familjemedlem ❤️

 17. Herregud hur tänker folk? Jag blir så förbannad.

  Men jag tycker det är så roligt att läsa din blogg och hejar på allt ni gör! Mer ❤:an åt folket! Kram och lycka till! ❤😀❤

 18. Min fd svägerska har en golden retriver och så skaffade dom en kattunge och då blev hunden skengravid och blev ”mamma” till katten.Dom är nu värlsbästisar.

 19. Hej!
  Kloka ord, det är inspirerande med positiv livssyn.
  Jag tror folk generellt är nyfikna hur kissen reagerar när det kommer in ett annat djur. Katter kan ju ”prata” med sitt kroppsspråk eller visa vad den tycker genom att agera (tex blir aggressiv/rymmer/tar på sig moderskap osv), det kanske är det folk syftar på? 🤷🏼‍♀️
  Tråkigt att det ska reta upp folk ändå, det är väl inte första gången någon skaffar hund i en familj där det finns andra djur 😅 kram !

 20. Jag känner igen det där med att folk alltid ska ställa frågor om potentiella problem. Varför måste de påminna en om allt skit som kan hända?

 21. Det finns något som många lider av – och det är avundsjuka. Då måste man vara negativ mot folk som gör det dom själva vill göra. Det gäller att våga – och se möjligheterna och det gör ni – och fortsätt med det ❤️. Tröttsamt med folk som inte kan ge andra glädje. Kram

 22. Hejja dig, kommer att gå så bra med Pettson å Findus. Har själv hund å dottern har katt och hunden rättar sig alltid efter hunden.
  Det enda man blir lite avundsjuk på är din energi men på ett positivt sätt för DU ger en mig energi.
  Kram på dig

 23. Du är bäst Lotta👊 Livet blir så mycket enklare och roligare om vi fokuserar på det positiva🙂
  Det kommer att gå lysande med Pettson o Findus (annars kan Findus flytta in hos mig😉).
  Ta hand om dig!

 24. Min mand og jeg taler af og til om det samme. Vi flytter ofte og bor i ret store huse med meget jord til, og vi får mange kommentarer om, at vi bor alt for stort, at vi flytter alt for ofte, osv. Og vi bliver faktisk lidt kede af det. Når vi synes, at nogen bor meget trangt, eller at det må være kedeligt aldrig at skifte boligen ud, siger vi det ikke højt, men vi oplever altså ofte, at det er ok at kommentere den anden vej rundt. Jeg tror ikke nødvendigvis folk gør det af misundelse, jeg tror bare ikke, de er klar over, at modtageren bliver ked af deres bemærkninger.

  I øvrigt tror jeg, at Findus, hvis han kunne tale, ville sige at han glæder sig til at få en ny ven 🙂 Jeg har stort set hele mit liv haft både hunde og katte, og jeg har set mange hund/kat venskaber!

  Mange hilsner fra Nana, som blogger om landlivet i Danmark

 25. Hahahaaaaaaaa…..jag bryter ihop….
  Du är ju SÅ rolig…;)
  Klaaaaart att du har frågat Findus…hahaa….
  Han svarade säkert…
  -mjjjjjaaaauuuuråååå…..
  hahaaa….

  Nej skämt å sido…
  Skönt vännen att du kan blixtra till numera och bli förbannad i stället för sänkt.
  Puss darling

 26. Är obotligt sjuk i cancer, men inget jag går och funderar på. Folk säger alltid till mig att ”du är så stark”. Vad har jag för val?!?! Jag lever här och nu. Visst hade jag drömt att bli äldre(är 49) men inget jag kan påverka. Varför hålla på att oroa sig för allt? Smittas jag av Corona så gör jag. Ska man ägna livet åt att oroas för allt vad har man då för liv?
  Har även en(som heller inte kan prata. Jättekonstigt, men så är det). Fattar inte vad katt är eller hund knappt. Går toppen ihop. Upp till ägaren hur det blir anser jag. Så cool som Findus verkar vara blir det absolut inga problem. Lycka till med allt!!

 27. Bra skrivet Lotta!!
  Jag själv skaffade katt någon när vi köpt hus i Spanien. Men vad denna lilla "Smilla" ger mig mycket kärlek❤
  Jag är helt övertygad om att Findus o Pettson kommer att ha mycket glädje av varann. Det kommer gå jättebra!!

 28. Hej!
  Så roligt att ni ska skaffa hund. Så kul med hund, hemmet blir så levande. Alltid någon som kommer att vänta och längta. Oftast kan man ta med sig sin vän. Någon att ligga i soffan/sängen och bara mysa med. Att ha hund är att alltid känna lycka.
  Just det se inga hinder se möjligheterna så mycket roligare att leva då. Möt livet positivt så blir du också positivt bemött.
  Lev ditt liv som du vill inte som andra vill.

 29. Fy så många "dumma människor" men det är väl som många andra har skrivit "den svenska avundsjukan" som är en fruktansvärd sjuka … Var och en har sitt eget liv och man bestämmer själv vad man vill och kan göra. Helt underbart att vara så positiv som möjligt, det mår man själv och alla runt omkring bäst av. KRAM till dej!

 30. Underbart och bra inlägg! Helt rätt… man ska sköta sig själv litegrann åt det hållet. Man kommer längre och mår bättre med en positiv attityd i och till livet!
  Kram
  Emma

 31. Men på riktigt, skriver folk och undrar såna saker? Har inte människor något eget liv? Kör på som du brukar tycker jag, kommer bli kalasbra 😀 Vi har hund och 3 katter, funkar klockrent :-D.
  kram/Maria

 32. Ja, tänk om Findus kunde tala,,,,,då skulle han säga att det blir superduper kul med en ny familjemedlem ,,,,men nu kan han ju inte det utan han kommer att visa det genom att bli bästa kompis med Pettson så klart!!
  Vi har haft hund och katt som var bästa vänner, så mycket kärleksfullt bus mellan dem.
  Men visst blir man trött på dem som dömer och tycker, utifrån sina egna negativa tankar.
  Stor kram till dig ❤

 33. Måste bara säga att det var först nu (läser dina inlägg på insta typ varje dag) polletten trillade ner med Pettsson och Findus 🙈 Härligt att du ser saker positivt tycker jag – det måste vara så mycket roligare än tvärt om!

 34. Så mycket positiv energi som du ger ut via din blogg så är det ju verkligen synd att du ska få så mycket negativt tillbaka. Vi är många här ute som knappt kan bärga oss att er fina Pettson ska flytta in så vi också lite får rå om honom när du berättar om er på bloggen. Alla kan inte skaffa hund fastän man kanske skulle vilja det och då får man istället glädja sig över ert lilla under och att han får komma till ett sånt underbart hem där man vet att han blir väl omhändertagen. Alla hundar har ju inte sådan tur. Så STORT GRATTIS i förskott till ert nya lilla underverk. Så söt på de första bilderna du visat. 🐶

 35. All kärlek till dig.Älskar att ni ska få hem lilla pettson Ska fbli så kul att följa dig med honom.Vill själv skaffa en valp om något årSer det som en lärotid.Du år bäst.Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *