Odlingsåret 2020

Ni är många som läser här och som också är intresserade av odling och trädgård. De flesta som börjar läsa här på bloggen har antingen blivit tipsade eller googlat på något och hittat hit.
2020 kommer bli ett år när vi kommer planera vår odling lite mer och skaffa självbevattningssystem. Vi har grävt för vatten till orangeriet men vi har inte varit nere i brunnen och fixat den kran som eller vad det heter som ska kopplas på där. 2020 får vi hitta en rörmokare som kan göra det jobbet åt oss för vi själva får det aldrig gjort. I år kommer vi odla allt ute, orangeriet kommer vara ett rum man kan sitta i på sommaren. Vi vill inte behöva åka hem för att vattna varje dag. Ute kommer vi odla det som vi äter och det vi tycker går åt mycket och så blommor.
Det blir sallad, tomat, gurka, sockerärtor, lök, morot, dill, persilja, kryddor osv . Vi ska testa bondbönor och jag ska ha en rabatt på friland med bara Dahlia. Sedan blir det droppbevattning och vattentunnor.
I trädgården vid sjön kommer vi också odla, tomater, sallad m.m och börja planera för någon pallkrage där med. Det viktigaste för Kalle och mig är att det är lustfyllt och enkelt. Pallkragarna är toppen att odla i om man ser till att jorden har mycket näring och sedan är det bara vatten och sol och lite pyssel som behövs. På våren lägger jag i lite mer jord och lite mer gödsel från komposten och på hösten lägger jag i löv.

Jag kommer köpa en del färdiga blommor som jag tycker är svåra att driva upp och kommer förodla väldigt mycket som jag brukar göra. Då får man vattna en del men det jobbet är det värt. Jag älskar att blanda blommor med grönsaker och tycker om när allt bara smälter ihop.

Nu har jag varit ute på en springrunda och ikväll ska vi till goda vänner på middag så nu ska jag sätta lite fart här för att äta lunch.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Odlingsåret 2020”

  1. Jag älskar Kryddtagetes de doftar sååååå gott, blommar mycket o frodigt. Förra året misslyckades jag totalt med att driva upp dem från frön- blev ingenting men i år är det bara ge sig på igen! Förra året sådda jag plocksallad i en näverkorg jag hittade på loppis, blev hur bra som helst, den fick tom följa med på semestern. Såklart blir det dill,persilja,gurka,tomater o chili. Samt solrosor, luktärt o tror jag sår några majsfrön med, blev så gott!

  2. För en som inte har jättegröna fingrar …är det så lätt att få inspiration av dig och våga testa att odla till husbehov och ihop med barnbarn tycker det är spännande……Trevlig helg Kram Lena i Färjestaden

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *