Att känna sig lite ensam, tiderna förändras

När jag började med bloggen så jobbade jag fortfarande på förskola, sedan startade jag eget företag och gick ner i tid för att förverkliga drömmen om att fota och göra reportage. Det blev många resor runt i Sverige, jobb på förskolan och så blogga en del. Jag hade fullt upp kan man säga.
Hunden är inte min, den tillhör målaren Personligt måleri
När jag slutade på förskolan kunde jag jobba med reportagen på 50% och bloggen 50% . Jag älskade resorna och alla människor jag träffade och det var en bra kombination. Sedan blev Elin sjuk och jag valde att bli bloggare på heltid för något annat val fanns inte och jobba med reportage började bara bli allt svårare. Elin var hemma med mig i mer än ett år och en hel del även efter det och åren rullade på och det viktiga då var att hon skulle bli frisk.

Så här ser marken ut som jag fixar just nu i stugan, lägger makadam och ska göra gräsmatta

Nu jobbar jag heltid med bara bloggen , Elin är inte hemma lika mycket utan jobbar på förskola och jag är själv om dagarna. Barnen har hittat respektive och sover ofta borta och de flesta av mina vänner jobbar på dagarna. Förra året kände jag mig ofta ensam. Jag älskar ensamhet och behöver den , men jag tror också att man behöver ha människor eller djur omkring sig så det inte blir för mycket av ensamheten heller.
Jag vill inte ut och åka hela tiden utan vara mer hemma och jag behöver vara mycket hemma för att hinna med att ha en blogg på heltid. Jag vill inte anställa någon utanför familjen men känner heller inte jag hinner med alla jobb som skulle kunna göras. Jag är inte så bra på att måla, snicka osv.
Så här är jag nu. Det har ändrat sig och därför gör jag åtgärder för att slippa mig känna mindre ensam och får att få hjälp. En hund ska vi leta efter och att min man börjar jobba med mig på måndagar från april till september. Vi har inga höns kvar längre heller för några blev tagna av räven och vi valde låta de andra flytta till en annan gård på landet så vi kommer kunna åka mellan våra hus lite mer. Findus följer med och tycker det går toppen i bilen.
Ja lite så ser det ut framöver och jag känner mig lite gladare av bara tanken att 2020 ska bli ett bra år för oss. Vi får skapa det. Jag älskar att jobba med bloggen och ni blir bara fler och fler så nu kommer vi få ännu mer tid att bjuda er på våra projekt. Måndagar i vår och sommar blir Kalle och min dag och dessa ska ni få följa här på bloggen och instagram. Vi tror på oss och att det blir bra för vår familj.
Nu ska ut och gå med min vän Maria, promenad och prata med en vän är också bra för ensamheten.
Kram Lotta
Tips

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Att känna sig lite ensam, tiderna förändras”

 1. Ja du Lotta, livet förändras hela tiden och inget är ju statiskt som tur är. Så himla fint att ni kan få tid tillsammans och jobba ihop <3 Jag kan fötstå det att man vill träffa andra, för det behöver vi nog alla till viss del.
  Det är så himla fint att få följa med dig och er genom livet och allt vad du och ni tar er för.
  Ta hand om dig!
  Varma kramar Anna

 2. Hej!
  Mysigt med hund och perfekt med långa promenader i skogen sen. Jag har följt dig länge, så tokigt man minns – jag var helt säker på att du jobbade heltid med bloggen innan Elin blev sjuk.
  Från en mamma till tre, varav en har en allvarlig, progressiv och obotlig sjukdom.

 3. Kan känna igen det där med att känna sig ensam ibland, även fast jag verkligen trivs att vara själv så önskar man ibland att man hade ett "Normalt jobb" där man träffade folk i större utsträckning. Men själv jobbade jag i butik i 16 år och "fick nog" av allt folk är egentligen lite "folkskygg" så jag fick allt lägga manken till för att kunna vara med så mycket folk 😉 Nu väljer jag själv, men som du säger de flesta i min närhet har normala jobb och är borta på dagtid då jag har tid och lust att umgås 🙂 Men bäst är att min Gubbe är säsongsarbetande och jobbar mycket hemma på vintern så vi kan jobba tillsammans och umgås, det är härligt, han är min bästa vän i alla lägen <3
  kram/MariaG

 4. Härligt med hund Lotta. Extremt mycket jobb första 1 1/2 året. Men så värt det. Jag är så glad att vi skaffade en ny efter vi tog bort den gamla. Min bästa vän. Älskar att se henne springa och busa i skogen. Hon älskar skogen som jag. Ni kommer få så mycket glädje, kärlek, (gråa hår), skratt av er framtida familjemedlem. Ska bli så kul att följa den resan. Kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *