Odla i pallkrage

 
 
Kalle hjälpte mig att bygga pallkragar idag eller hjälpte oss kanske man ska säga , han gillar också att odla. Jag gillar mest att forma trädgården, dra upp plantor osv han gillar mest att vattna och skörda så bra kombination skulle tro 🙂 Jag kallar det pallkragar men man kan säga odlingslådor eller vad man nu vill kalla det. 
 
 
Det blev brädor runt alla bäddarna men som jag sagt innan är vi bara en bit på väg. Det ska målas , justers, läggas mer grus, sättas kastanjestaket med grind osv. Lite varje gång. Vi kommer inte sätta för hela köksträdgården med staket utan bara på utsidan mest för det är snyggt och skärmar av lite mot djur. 
 
 

Först makadam, sedan markduk och gårdsgrus. Man kan göra på lite olika sätt. 

 
 
I den stora långa blir det tex potatis, dill, morötter, blommor, lök osv i den andra tomater, sallad, blommor osv I de låga blir det rabarber och jordgubbar. Jag ska bygga något för kryddorna men det är inte bestämt ännu hur det ska se ut. 
 
 
Nästa gång blir det mer markduk och mer grus och så fort det blir värme ska vi måla dem och de små staketen. Så glad att vi kommit så här långt, nu när Pettson hunden kommer också i början av april. Det här är så himla roligt. 
 
Nu ska jag sätta mig i sängen och bara softa efter en hel utedag. Har haft det så skönt med mina skottkärror
 
Kram Lotta 
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Odla i pallkrage”

 1. Hej. Om du skall anlägga gångar och gårdsplan på rätt sätt så skall du lägga fiberduk mot befintlig mark (som har jämnats ut/skrapats av vegetabilisk grönska) sen 3-4 dm makadam som vibreras plant och hårt där efter kan du lägga singel på makadammen.
  Med vänlig hälsning, C

 2. Hej Lotta, vill bara kika in och säga att jag älskar din blogg! Jag har följt dig ett antal år, både här och på Instagram. Du är en av få jag följer dagligen och längtar till du publicerar nästa blogginlägg/instagram 😍✨

 3. Hej Lotta!
  Jag får sådan otrolig inspiration av dina trädgårdsbilder och arbete i trädgården så nu håller jag på att planera inför vår och sommar. Jag har alltid tänkt att det är för tidigt att vara ute i trädgården och fixa den här årstiden men det är ju perfekt att göra grovjobbet nu.Framförallt när vi inte har någon snö fast jag bor en bit upp i landet.

  1. Ja precis så är det! Sedan är det ju så härligt att vara ute. För mig är det friskvård och så hinner man ju ifatt massa nu och är mer klar i vår och sommar . Kram Lotta

 4. Hej Lotta,

  Grattis till hundvalp och stugan! 🌟
  Så inspirerande att följa dig i trädgården. Ger mig enormt mkt driv att själv börja planera vår köksträdgård. Vi har köpt ett gammalt hus från -28, tagit hjälp att gallra ur och såga ner gamla ohälsosamma fruktträd och där mitt i oasen ser jag mina pallkragar och grusgångar växa fram i sinnet. Att du visar hur det kan gå till är guld värd! Ska bli så kul! 😍

  Tack för en underbar blogg som jag följt i sååå många år…gud va tiden spinner på!
  Lycka till med allt!
  Kraam 🌸

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *