Jag mår så himla bra

Annonslänkar Bagren och Kocken 
 
 
De senaste jularna har jag varit sjuk. Sjuk för att jag inte orkat de saker som jag gjorde före min dotters cancer. Jag hade helt enkelt en annan energi då för 6 år sedan, jag hade en annan hjärna som kunde göra mycket, som jag inte har längre. De tog mig flera år för mig att förstå det, att min hjärna inte klarar av allt det som jag kunde förr men sedan förra hösten så har jag bestämt mig för att ändra mig och mitt sätt att se på mig själv och vad jag klarar av. I år mår jag bra. För 3 år sedan hade jag min första panikångest några dagar före jul för jag inte klarade av att åka in till stan och fixa med allt som jag brukade ( jag har bara upplevt det ett fåtal gånger men fy så jobbigt) 
 
I år har jag sänkt kraven så mycket och tänker på ett annat sätt. Kraven mot er och mot mig själv och det gör att jag mår så himla bra. Vi har varit iväg och handlat mat ikväll och nu kan vi vara hemma och mysa i flera dagar och bara fixa ordning inför jul. Bara att kunna åka iväg och handla och känna sig pigg gör mig lycklig, Jag kan det nu och jag blir inte sjuk av det. 
 
Det blir ingen hemmagjord godis, jag har inte varit hos frisören, jag fixar inga naglar, jag har inte besökt ostbutiken,  jag jobbar inte med att skapa en massa inlägg för att tjäna pengar, mindre jobb, det blir inga tjusiga buketter som jag egentligen älskar och jag kommer inte fota en massa fina julbilder på mitt hem här hemma för jag vill inte ha någon press eller stress osv 
 
 
 
Jag gör bara allt för det är kul och för att en dag orka jobba lite mer igen, kunna åka iväg och göra saker som jag inte klarat av så mycket sista åren. Det längtar jag efter ch dit ska jag komma.
 
Imorgon ska vi ut och gå. Jag ska lägga in sill och sedan blir det att förbereda mat men då kommer Philip hem och fixar med sin pappa. Vi hjälps åt och barnen är ju stora nu.  Jag mår så himla bra. Jag är så himla pigg och känner mig så förbaskat lycklig. Livet är tillbaka. Jag orkar så mycket mer , jag kan vara med alla i familjen som vanligt. Jag behöver inte somna tidigt, jag behöver inte gå ifrån hela tiden , jag har inte migrän flera gånger i veckan osv och jag är såååå tacksam. Det går att ta sig tillbaka men vägen är lång, så lång och det går så långsamt men det går. Jag läker och snart är det julafton med familjen. Kalle , jag och barnen och sista julen i huset. Det blir så mysigt.
 
 
Kram Lotta 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Jag mår så himla bra”

 1. Blir glad av att höra att du håller på att hitta din väg för ett hållbart liv. Jag har levt med svår sjukdom i min familj i 16 år och vet att livet blir inte det samma som innan sjukdomen och att saker man värderade innan har inget värde alls så här efteråt. Jag har ex slutat fira jul eftersom jag inte vill vara en del av den här hetsen som gör att så många far illa. Uppskattar mest av allt en fungerande vardag, det är den nya högtiden för mig numera. Jag har dessvärre inte lyckats slippa mitt hus ännu, men jag tänker att den tiden kommer också. Jag drömmer om en liten kravlös lägenhet med väldigt få saker. Hoppas din fortsatta resa blir bra. God Jul!

 2. Hej. Fint att du mår bra, det tar tid att landa i sitt nya jag, och acceptera att det inte är som förut. Har en liknande situation, fast egen sjukdom. Finns så mycket fint och bra, fast det är på ett nytt sätt! Modigt och spännande att följa er flytt, har också stora pojkar nu, och sålt huset de växt upp i, känner igen så mycket du skriver. Kram Malin

 3. Så härligt att du mår bra!
  Jag har följt din blogg länge.
  Upptäcker att jag tittat in lite oftare nu på senare tid för jag tycker den känns om möjligt ännu mysigare.

  Tack snälla för en mysig lite mer avskalad blogg som känns genuin och bara helt rätt på något sätt:)

  God Jul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *