Vi ska bara testa och lära oss och det räcker gott nog

När jag under åren börjat med något nytt så har det alltid funnits en del som kommenterat, hur ska det gå? tex du är ingen träningsmänniska, hundmänniska, bloggare är inget jobb, fotograf måste ha utbildning, två hus tar för mycket tid osv
Jag har ofta funderat på det och tycker det är så konstigt. Kan man inte bara få prova och se hur det går? Måste man alltid vara så bra på allt innan man ens har börjat? Måste man veta att en sak är rätt för en om man inte ens har prövat?
För mig har det alltid varit så att nyfikenheten tar över, jag vill bara prova för det är något jag kanske längtar och drömmer om. Men utifrån är man liksom ingen löpare förrän man sprungit milen, eller ingen odlare förrän man visat att man kan hålla två trädgårdar igång, eller hundägare förrän alla ser att hunden mår bra , fotograf förrän man har framsidan på en tidning osv
Kan vi inte bara få göra vad vi känner för och tänka att vi kan inte allt. Det är ingen tävling, ingen prestige, vi ska bara testa och lära oss och det räcker gott nog.
Jag funderar också på om den tanken skulle läggas på våra barn och ungdomar. Måste man vara bäst innan man ens provat? Vågar man då någonsin prova nya saker då?

För mig är lekfullheten och glädjen och nyfikenheten resan. Att inte sätta gränser på vem jag är, eller vad jag vill lära mig eller vad jag kan uppnå. Jag ska ju bara testa lite.

Att ha två trädgårdar är inget jag drömmer om förevigat. Just nu funkar det bra, jag jobbar hemma, det är mitt intresse osv i framtiden bor vi troligtvis i stugan och vem vet vad som händer då.
Nu ska ut och skörda och städa gamla skolan. Ha en toppenfin dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Vi ska bara testa och lära oss och det räcker gott nog”

 1. Du har så rätt i det du skriver, livet är ingen tävling om vem som är bäst eller kan mest. Livet ska njutas efter var och ens egna förutsättningar. Kram Eva

 2. Du har helt rätt i det du skriver! Ingen är väl världsmästare på allt. Vilken inställning att ha till allt, hur ska man våga göra nånting och utvecklas och må bra? Om man provar nåt och det inte känns bra, ja, då har man provat. Med den inställningen kommer man dö utan att ha levt.
  Tack för en fin blogg! 🧡

 3. Du har en viktig poäng runt det där med våra unga. Det är en skrämmande utveckling att man måste kunna allt från början och tappar självförtroendet på en gång. Varför blev det så? Märker en stor skillnad på det mot mina barn födda tidigt 99-tal och de som är tonåringar nu… tråkigt 😐. Kram Milla

 4. Delar dina åsikter fullt ut Lotta. Man kan även testa med att bli ”sämst i klassen” eller utan något mål eller mening överhuvudtaget. Med tiden visar sig det mesta huruvida man vill fortsätta, sluta eller ta det vidare. Jag känner ofta att människor styrs av prestation utan focus på nyfikenhet o glädje. Hoppas inte tråkiga kommentarer kring dina projekt fråntar dig ditt MOD! Kram

 5. Jag erkänner, jag är en av de som frågat. Frågat hur du orkar och hinner. Det är inte av avundsjuka eller elakhet, utan bara nyfiken och imponerad. Du lever ett sånt liv som jag skulle vilja våga mig på. Men jag är för feg för att ta steget. Men en dag kanske jag vågar. Till dess kommer jag fortsätta imponeras och inspireras av dig/er.
  Kram

 6. Dette er noe av det beste du har skrevet, Lotta! Nei, hvordan i all verden skulle det være mulig å lære noe hvis en ikke skulle prøve før en kunne det??? Håper du klarer å overse sånne kommentarer!

 7. Någon som var (är) en bra förebild är Astrid Lindgren och alla citat hon skrivit.

  ”Hur ska jag kunna veta det, när jag aldrig har försökt?”
  Pippi svarar på frågan om hon kan spela piano, ur Pippi går i affärer

  Det är konstigt med mej. Jag kan så mycket!”
  Lotta, ur Visst kan Lotta nästan allting

  Och mitt favoritcitat: “Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

 8. Så klokt skivet!
  Det där borde verkligen alls tänka lite mer på, och förmedla till våra ungdomar.

  Man måste prova! Och lära sig under vägen, det är verkligen ingen katastrof att misslyckas!

 9. Så klokt, så klokt skrivet. Jag tycker att ni gör allt jättebra. Om man inte provar på så får man ju aldrig veta. Det tycker jag verkar mycket värre. 💪👏💕😘

 10. Det kallas mod Lotta och ger oss absolut ett bättre och mer rikare liv!
  Som sagt, man kan alltid göra om och göra rätt.
  ”Hur svårt kan det va”?

  Kram från Lotta 💪🌸

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *