Måla om rödfärg

Nu tar vi lite bilder här på bloggen också på målningen för alla ni tittar inte på instagram och bloggen och tvärtom. När vi köpte det här huset så föll vi för alla fina materialval inne i huset, för känslan på tak inomhus, små detaljer och så läget såklart.
Första gången vi var här så såg jag också många saker som vi skulle ändra på om stugan blev vår. Nu har det gått lite över ett år och vi gör lite ute och inne och förändrar i vår takt och efter vad plånboken tillåter.
I sommar skulle vi byggt flotte, det har vi sparat lite på och kommer troligtvis sätta fart med det i höst istället. Det blev istället en del småpyssel som att måla trappen och grunden. På förebilden är stugan målad med en mörk rödfärg, den ska vi på sikt måla ljusröd falufärg som vi tycker är mycket vackrare, men inget bråttom med det.
Vi har nu blandat två olika grå och timmergrå till en egen färg i falu rödfärg och målat med och så en vit på staketet. Imorgon ska Kalle måla klart det vita som har en strykning till och så ska vi grundmåla stolparna vita uppe på altanen så det kommer det kännas som att huset lyfter lite.
Den grå matchar också med våra pallkragar. På huset är den ljusare mot den på pallkragarna. Om man vill måla om falufärg måste man borsta och tvätta rent på rödfärgen innan man kan måla om. Många vet inte att Falu rödfärg finns i många olika andra kulörer så det är kul att få tipsa om.
Nu ska vi sätta lite fart här. Kalle ville som sagt börja måla stolparna och jag ska fixa en ny rabatt men sedan ska vi nog ut och åka kanot med Pettson. Eller om vi börjar med kanotåkning och målar klart ikväll. Vi får se.
Ha en fin, fin dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Måla om rödfärg”

  1. Oj så fint det blir! Jo, stolpar i vitt ännu… blir säkert ljusare på altan då. Superfint och visst är det så att man måste ta lite i taget och göra det så som man verkligen vill. Ha en skön helg! Davina

  2. Det var fint innan också men det blev faktiskt nått helt annat med grått och vitt. En kombo som lyfte det lite mer, kul att se när någon vågar lite 👍😊
    //Marlene

  3. Hej, menar du att ni målat en annan kulör, ( från falu färg) över det som varit falurött innan, eller missförstod jag? Jag tycker falurött är så fint och målade det på ett plank här hemma, men sen i efterhand tycker jag inte det passar med resten av huset/trädgården. Skulle vilja ha något ljusare som ljusgrått eller kanske vitt, men har inte trott att jag kan måla över det. Men det kanske funkar?

  4. Tack för svar:). Ett par följdfrågor då… Var det mycket jobb, svårt att få bort färgen? Måste man få bort allt? Tvättade ni med målartvätt?

    1. Hej<, ja det var ganska mycket tvätt för det mesta måste bort men det blev en del kvar som vi målade över och det fungerade. Fråga i färgaffären också. Vi har bara gjort själva som vi tror blir bra. Lycka till. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *