Tänk vilken tur…

 
För några dagar sedan typ i söndags var jag så tillfreds med att kommit ifatt med en massa saker, men sedan några dagar senare är det som man är på ruta ett igen. Då ska man börja om att klippa gräs, trimma, tvätta, handla, nya jobb att göra osv Man blir aldrig klar så istället gäller det att göra saker och inte lägga så mycket värderingar i det. Fy vad gräset växer, fy vad tvätt det alltid är, fy vad jag alltid måste städa, fy vad mycket mail jag har, fy vad många blogginlägg jag måste göra på en dag.
 
Min bästa vän sa just det att man kan göra saker utan lägga en negativ värdering, bara göra det och sedan gör man något kul och känner sig glad för det. Exakt så tänker jag med. Att gnälla drabbar bara med mig själv och jag mår bara sämre av det. Så jag brukar tänka, tänk vilken tur jag har som har barn som vill ha tvättade kläder, att jag kunde köpa en ny fin tvättmaskin som funkar, tänk vilken tur jag har så har två gräsmattor att klippa och två fina trädgårdar som jag älskar, att jag får alla mail och att någon vill jobba med just mig. Tänk vilken tur jag har som får skriva till er, att ni vill lyssna. Tänk att jag fick så mycket tur i livet och får ha det så här bra. Man tänker annorlunda efter cancer, det finns inte lika mycket att gnälla om. När livet ger en en andra chans så känns det som tur. 
 
 
 
 
Jag försöker heller inte lägga så mycket värderingar på saker som känns lite tråkiga, de är en del av min vardag.  Istället försöker jag se dem som jag har lite tur…ja ni förstår vad jag menar. Om jag har ett positivt tankesätt så blir saker inte så tråkiga, jag tar med den inställningen inför dagen och det blir lite lättare. När livet verkligen är skit, då är det skit och det får vara okej med det med. Men tvätt och mail och allt annat vardagligt är inte skit, det är en förmån att få kunna vara mamma och få ha möjligheten att få tvätta sina barns kläder, det finns de som inget önskar mer än att få tillbaka sina barn och få tvätta skitiga strumpor sedan kan ju barnen själva tvätta om det nu skulle vara jobbigt men gnäll leder ofta till att man mår ännu sämre.  Så tänker jag…
 
Kram Lotta 
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Tänk vilken tur…”

 1. För några år sen så hade vi 3 barn hemma o det var mycket av allt o en man som driver eget. Sen i våras flyttade den yngsta o sista dottern 35 mil i från oss. Så nu när hon kommer hem är jag glad att få tvätta hennes kläder, plocka undan efter henne som tex hennes tallrik, skorna som står precis i dörren m.m😂😂

 2. Kloka ord. Det tar jag med mig idag… Ibland blir livet bara kaos med fem små barn, renovering, eget företag, ett kroniskt sjukt barn osv osv. Men, du har rätt. Att gnälla hjälper ju faktiskt inte.

 3. Så klokt, så klokt. Jag brukar faktiskt också försöka tänka positivt istället för hur "jobbigt" allt är. Jag oroar mig inte för saker som inte har hänt eller som jag ändå inte kan styra. Det skulle bara tömma mig på energi. 💖

 4. Så väldigt bra skrivet!!!!
  Försöker oxå tänka positivt, vill se allt på det sättet. Jag älskar mina barn så jag gör gärna det jag kan för att dom ska må bra. Finns ingen anledning att tjafsa och sura när man har ett liv att leva så bra man bara kan.
  Älskar livet!

 5. Saknar att få vara delaktig i tvätt, men det händer att Jag får ta bort fläckar och blir så stolt och glad när jag väl får bort alltmöjligt,gallsåpa rekommendrar Jag! Kan man bli mera Lycklig som Mormor, när man gör nåt sådant? Det skall Ni få vara med om,Senare i livet Lotta med Make! Men dock beundrar Jag Er över allt Ni gör,och är glad med ER att ni kan få njuta av LIVET !

 6. Hej Lotta.
  Frun och jag hade ungefär liknande tankar som du med allt dagligt arbete. Vi hann knappt med oss själva oc varandra. Dessutom spelade vi golf några gånger per vecka.
  Så blev vi av med hus och blev med lägenhet. Idag lyfter vi telefonen om det skulle strula med lägenheten. Det står en hjälpare åk ringer på vår dörr inom några timmar, eller någon dag.
  Nu är vår gräsmatta naturen. Våra träd och buskar finns i skogen. Vi kan spela två rundor golf per dag. Alltså har vi det ganska gott faktiskt.
  Allt gott till dig Lotta.
  /JS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *