Sköldkörtel?

Jag har ju skrivet till er att jag har haft svårt att skriva om de symptom som jag haft efter jag sökte för knölen. Man tänker att man är knäpp eller nåt ….men nu har jag också fått en sådan smärta på halsen vid sköldkörteln som går ut i hörselgångarna. Nu står jag inte ut längre, detta är inte av hjärntrötthet på det sättet, det här är något annat.
Jag kan tänka mig att jag kanske kan ha lite lågt kortisol av en lång tids stress när Elin var sjuk, men samtidigt har detta känts som något helt annat. Det har isat i huvudet så mycket ( som brainfreeze) och gör det fortfarande men nu även bränner på halsen och ut i öronen och även näsan har isat i perioder. Min läkare skulle ringa upp så får vi se vad han säger. Jag har ju också tänkt att jag ska skaffa mig en sjukförsäkring genom företaget, så det får jag ta tag i.
Det har inte varit någon bra sensommar för mig eller höst och nu går vi in i vinter och jag har fortfarande väldigt konstiga symptom som jag trott är hjärntrötthet men jag känner mig inte hjärntrött på det sättet. Känner mig inte ett dugg stressad eller så. Det här känns som något annat men jag vet inte vad….
Om man läser om sköldkörtelproblem så är det väldigt likt det som jag har upplevt i sista tiden och i sommar. Det känns ju som man blir knäpp och har man problem med sköldkörtel så finns det många som får höra att de är utbrända eller behöver hjälp mot det psykiska. Detta har kommit smygande och visat sig på en massa olika sätt men nu är smärtan så intensiv i huvudet och halsen.
Jag känner mig kreativ och glad igen mot i somras och har en fysisk stark kropp på många sätt men väldigt konstiga saker i huvudet som gör mig väldigt orolig. Varför isar det i huvudet? Varför bränner det i halsen och öron? Varför har jag varit så konstig, nedstämd, trött osv ? Varför kan jag inte sitta vid dator och jobba som vanligt och  varför synen inte lika bra fast jag skaffat nya glasögon?
Ja det är ingen inspiration för er här inte. Jag försöker göra allt jag kan för att bli bra , jag hoppas att jag kan få hjälp för så här kan jag inte ha det. Nu vill jag bara må bra för att ha den här känslan i halsen och öronen kan jag inte stå ut med, inatt har jag inte kunnat sova.
Kram Lotta
💗
Önskar mig…
Scrub, älskar denna doften HÄR och Cream HÄR 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

37 reaktioner på ”Sköldkörtel?”

 1. Så jättebra att du har tagit tag i det och ringt läkaren. Problem med sköldkörteln kan ju ge alla möjliga symptom och det kan bli rätt jobbiga följdsjukdomar om man inte gör något åt det. Tack för en väldigt fin blogg o lycka till hos doktorn!

 2. Alla inlägg behöver inte vara positiva och glada. Du har en fin blogg och bjuder på alla delar av livet. Önskar dig ett varmt krya på dig, kram kram

 3. Hej!
  Tänker hela tiden när jag läser att det är sköldkörteln du har problem med.Själv har jag hypotyreos. Ett råd till dig är att ta reda på så mycket som möjligt själv om sjukdomen för de flesta läkare har för lite kunskap om just detta. Har du Facebook? Om inte skaffa det o gå med i grupper där som handlar om sköldkörteln o dess provsvar. Jag lovar att där finns en del folk med jättebra kunskap. Jag önskar dig lycka till o detta var bara lite tips från mig 🙂 Kram

 4. Hej! Har läst din blogg länge och "älskar" den. Har själv hypotyreos (Hashimotos) och dina symtom är vanliga vid den sjukdomen. Rekommenderar dej att ta reda på så mycket du kan själv bl.a sidor på FB, innan du träffar en läkare. Det är en komplex sjukdom.
  Ta väl hand om dej och lycka till.

 5. När satte du in hormonspiralen?
  Den kan ju vara en bidragade del för det du känner i huvudet om man går in och googlar på biverkningar …
  Skickar en STOOOR kram till dig!

 6. Jag vill skriva något, men får inte fram något vettigt…
  Önksar bara att du får svar Lotta och att du snart mår bättre.
  Varma kramar Anna

 7. Hej Lotta!
  Så tråkigt att du inte mår bra. Det kan ju vara så att du har flera problem/sjukdomar som råkar komma samtidigt. En del av dina symptom låter som begynnande halsböld: att det gör ont bakom sköldkörteln och drar upp mot örat. Har haft det själv tre gånger och två av gångerna trodde inte läkarna att det var ngt fel eftersom de inte såg något i halsen men CRP-provet visade på jättehög "sänka".
  Hur som helst så är det så tröttande de perioder man inte känner sig frisk. Jag hoppas att du snart får hjälp och blir bättre!

 8. Ser att fler kommenterat gällande hormonspiralen. Det är det första jag tänker på när du skriver om hur du mår. Många kvinnor lider av biverkningar utan att veta om det. Många kvinnor vittnar om hur se liksom klivet ut ur en dimma så fort de tagit ut sin spiral. Till och med efter 15 år användande. Behöver ju självklart inte var det! Men hormoner kan ställa till det. Jag hoppas verkligen du får må bra snart! Och att du eller läkarna kommer på vad det är. Stort lycka till! Och kram!

 9. Förstår din känsla helt, jag har ätit levaxin i 7 år nu och trodde jag var psykiskt sjuk innan jag fick rätt vård. Det var en kamp då jag fick en inflammation på sköldkörteln som skulle gå över av sig själv, vilket den inte gjorde, så innan jag fick rätt dos, mådde jag pyton, kändes som jag hade en hårboll i halsen som strålade upp i huvudet. Hoppas du får hjälp snart, kram till dig

 10. Så bra att du kontrollerar dina värden!! I mitt fall syntes inget i blodprover eller andra tester och blev friskförklarad. Det var först efter ett rutin ultraljud då allt upptäcktes. Vill uppmuntra dig till att inte ge upp utan stå på dig tills de upptäckt vad du behöver hjälp med 😊 Stor kram och lycka till från en trogen läsare sedan många år tillbaka ❤️

 11. Vad bra att du ska utredas av en privatläkare nu.
  Upplever att de tar sig bättre tid och har mer engagemang.
  Hoppas du få hjälp!
  Din blogg uppskattar jag
  alltid.
  Den behöver inte bara bjuda på insipiration,vi är tacksamma för att du delar med dig av ditt liv, även är du inte mår bra.
  Kram

 12. Hej! Hoppas verkligen du ska få den hjälp du behöver snabbt så du mår bra i kropp och själ.
  Ett tips är boken Medial läkning av Anthony William som verkligen förändrat mitt och mångas liv. Finns massor av information på hans hemsida också. Kram

 13. Låter som underproduktion av sköldkörteln, känner igen besvären från när jag drabbades.Man känner sig som man sitter inne i en glaskupa.Ta ett sådant prov.
  Levaxin så blir du snart bra

 14. Hej Lotta!
  Om det inte är sköldkörteln eller något annat läkaren hittar, kolla upp om det blir bättre om du tar paus från det "smarta", dvs gå ifrån sladdlös uppkoppling wifi, mobil. Det är många som får liknande symtom du nämner, och värre, pga trådlös strålning. Vi är alla unika, så hur stor dos och hur länge vi klarar oss med hälsan i behåll är helt individuellt. Få känner t ex till att det i det finstilta i mobilen står att mobilen inte ska hållas eller förvaras mot kroppen..Själv pratar jag aldrig med mobilen mot örat längre. Har den oftast på flygplansläge, och vi stänger alltid av wifi nattetid. Har man som jag haft en (flitigt mobilanvändande) kollega som gått bort i hjärncancer så inger det respekt. Tänker att för alla er som har datorn som arbetsredskap gäller att känna till riskerna, och göra det bästa möjliga för hälsan. Sök i ämnet så hittar du massor, bl a på youtube. Och lyssna inte på röster betalda av industrin själv. Vet om att INGEN forskning från industrins sida finns på de långtgående hälsoeffekterna av trådlös strålning. Och de oberoende larmrapporter som finns från läkare, psykologer och forskare släpps inte fram. Money talks.. Kryakram!

 15. Hej hej,
  Ta prov för harpest Lotta!
  Min systerdotters pojkvän hade det. Han hade var i halskörtlarna som tryckte på mot öra/hals.
  Krya på dig 🙏🏼❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *