Tack ni som peppat

Lite pingstliljor finns på trappen i en kruka och det är snöfritt hos oss nu. Det ska bli varmt till helgen och jag längtar så mycket efter vårväder.
Tack alla ni som peppat omkring det här med att ha jobbigt vid mens och känna massa problem när man börjar bli äldre. Nu har jag bokat för rådgivning men tänker att jag skaffar hormonspiral. Jag hade fruktansvärda smärtor en natt så det ska bli skönt att få lite undersökning. Jag tror det är bra att vi kan prata om saker som rör oss kvinnor emellan och att ge varandra råd. Att vi vågar öppna upp oss lite och dela på våra erfarenheter. Jag hoppas att slippa migrän, massa blödningar, värk  osv och slippa må så dåligt psykiskt den veckan som förstör så mycket för mig.
Så tack alla för all pepp och stöd ni ger mig här på bloggen, det är jätte värdefullt för mig
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Tack ni som peppat”

 1. Jag hade hemska menssmärtor och när jag var yngre var jag sängliggande första dagen med mens. Ett år efter förlossningen (16 år sen nu) satte jag in en hormonspiral och det har jag inte ångrat en enda sekund! Ingen mensvärk för mensen har försvunnit i och med spiralen. Och inga mer p-piller. Den sitter inne i 5 år, jag har bara tagit ut den gamla och satt in en ny direkt. Och nu har jag precis satt in min sista (som barnmorskan sa) eftersom jag är 46.
  Hoppas att spiralen funkar bra för dig!
  Kram 🙂

 2. Dessa kvinnoproblem, det är verkligen så jobbigt! Jag har själv haft/har pmdd vilket har varit extremt jobbigt. Har provat både minipiller och hormonspiral och tyvärr blev de psykiska besvären så som tex ångest mycket värre. Jag har extremt svårt att ha möten, jobba effektivt och ja till och med kunna tänka veckan innan mens, vill helst bara sova och isolera mig från folk. Det ända som hjälper mig är att äta en liten dos ecitalopram ( samma som premalex) från ägglossning fram till andra dagen mens. Det är ju inte roligt att behöva äta medicin men detta ör verkligen en sjukdom och jag ser det som att likväl som man tar tex insulin för diabetes så får jag ta min medicin mot pmdd för att få ett fungerande liv! Var så jäkla trött på att gå och må piss så mycket tid av mitt liv och medicinen hjälper så att jag orkar jobba och vara mamma. Önskar så att det forskades mer kring kvinno hormoner, jag lovar att hade männen haft de här problemen så hade det varit forskat om detta för länge sedan. Jag tror också att stressen i dagens samhälle påverkar mycket, man måste vara allert hela tiden och det är svårt att få känna efter vad kroppen behöver osv. Ibland behöver man bara få ta det lugnt, sova och äta nyttigt och få ro om sig själv, men det är inte alltid lätt. Önskar att du får bra hjälp nu och att du hittar ett sätt till dig som hjälper, det är ju väldigt individuellt och alla är vi olika. Kram kram

 3. Bra val med hormonspiral! Jag var länge emot det, men nu ångrar jag mig inte en sekund att jag satte in det! Har fått ett helt nytt liv, ingen mensvärk, ingen migrän, inget menshumör, och inga hemska blödningar som gjorde att jag i princip levde i duschen vissa dagar för det bara forsade ur mig!
  Hoppas det blir bra för dig💖

 4. Hormonspiral är toppen! Själv har jag haft det i 2 år, struligt i början med små blödningar men efter ngn månad försvann mensen och jag mår toppen!
  Perfekt med lite hormoner då jag är i samma ålder som dig och ska väl in i klimakteriet… eventuella symtom på det lindras med hormon spiral!
  Lycka till

  Kram

 5. Hej goa Lotta!
  Du är fantastisk med din inspiration om lantliv!
  Älskar’t ❤️
  Ang pms, ett komplicerat ämne…
  Jag har haft hormonspiral och fått problem. Det sägs ju vara lokalt i livmodern men då borde inte hela nyllet bli fullt av acne!
  Nej, allt man stoppar i kroppen påverkar ju på något sett, precis som du vet, med mat.
  Alla hormoner bildas av LDL kolesterol och stressar vi mycket blir det för lite kolesterol kvar att tillverka andra hormoner som tex östrogen och progesteron. Då får vi obalanser i hormonsystemen!
  Alltså, minimera stress för att kroppen ska funka normalt och inte tillsätta hormon på konstgjord väg, det är vad jag tror på!
  Fick informationen av en klok läkare 🙏
  Lycka till med kroppen ❤️

 6. Hej
  Jag skrev en kommentar alldeles nyss (Lite lång om hormonerna som stökar ändå nu är kroppen passerar denna tid i livet…
  Det livliga underlivet
  Irri-tanten
  Glädjen
  Tårarna som kommer så lätt…
  Hormonell manodeppression…? Finns det något som heter så?
  TACK till hormonspiralen som underlättar <3

  Tyvärr så bara försvann min kommentar när jag satte fingret på fel tangent när jag skulle göra stor bokstav… blev väl nåt kortkommande ist
  Händer då och då i bloggandet så får nöja mig med denna "korta version" av kommentar.

  Synd jag inte hade kopierat för kunde använt det som ett blogg inlägg annars 😉

  Lycka till <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *