Så i pluggboxar

Här kommer några inspirationsbilder till er när man ska börja förså. Jag startar mer i mars och sätter inte igång för tidigt i år. Jätteverbena är sått i februari och kronärtskocka har kommit upp, men dessa bilder är från förra året då jag fota ett reportage. Ni har nog sett någon av dem tidigare.
Att så i pluggboxar är toppen. Mina pluggboxar är köpta på Granngården i Tranås, Du sätter ett frön i varje hål men tänk nu på att varje litet frön blir en stor planta som tex tomater som ska ha 10 liter jord  🙂 När plantorna växt färdigt trycker man till på sidorna av pluggboxen så får man fina små plantor att sätta i större krukor. Du börjar att så i såjord och sedan när man planterar om dem sätter man i bra jord som gärna får kosta lite. I jorden blandar jag också ner perlite för att få jorden luftig och strör över jorden vermiculite som absorberar fukt.
Fiberkruka du ser på bilden, använder jag inte längre. Jag tycker de torkar ut eller möglar fort, men de är fina att se på och visst funkar det men numera kör jag andra krukor.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Så i pluggboxar”

  1. sådde jätteverbena för drygt två veckor sedan, såjord stått i rumstemp med plastfolie över och bara kommit upp två små ynkligheter…vad har jag gjort för fel??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *