Det är dubbel lycka

Vi har kommit in i mars och nu börjar den snart, våren. Jag har längtat så mycket efter den. När man gillar trädgård och pyssla ute är det härligt med vår. Då kan jag äntligen få sätta fart med allt och har mer att göra. Sedan är det mycket roligare att fota bilder ute.
Jag längtar efter att duka till middagar ute på altanen och ta kaffet ute på trappen.
Jag längtar efter att tulpanerna ska slå ut och allt vårbruk i köksträdgården.
Jag längtar efter att måla i uterummet så vi kan sitta där ute i sommar. Förra sommaren var det ingen ordning där.
Jag längtar efter grilla med Kalle, när vi pratar livet och dricker ett glas bubbel i trädgården.
Jag längtar efter att kunna gå i shorts och linne.
Jag längtar efter att se all grönska och alla plantor vi ska driva upp.
Lika mycket som jag älskar den här dagen och nuet så längtar man. Det är liksom dubbel lycka, att se det man haft och fått vara med om, det man har idag och det man längtar efter i framtid. Tacksamhet, över det som händer i ens liv.
Nu ska jag snart gå morgonpromenad med min bästis och sedan blir det kalas. Jag har dukat och gjort kladdkakor. Killarna får fixa maten.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Det är dubbel lycka”

 1. Helt rätt tänkt Lotta. Man ska leva i nuet och glädjas åt det man har, men man kan också tänka på framtiden hur man vill ha det där och vad man ska göra. Verkligen en lycka att få ha den förmånen, för det har ju tyvärr inte alla.

 2. Dubbel lycka, så bra uttryckt. Du är så duktig på att formulera dig. Ha en trevlig helg ♥️ önskar Åsa från vårt härliga fjällhus i Norge.

 3. Håller med dig, längtar också till våren och sen till sommaren ☀️
  Kunna gå barbent, se fina blommor poppa upp ur rabatterna och kunna grilla. Men snart är vi där 😊
  Ha en trevligt kalas!
  Kram! 🤗

 4. Ja som man längtar! Och jag jobbar just nu med hur jag vill sätts min förväntan på vad jag vill göra med våren. Det går så lätt överstyr annars, man kan inte göra allt, samtidigt.
  Och som det varierar över tid, just det som du försöker förmedla så fint, som vi som läsare måste reflektera över.
  När jag hade småbarn var det svårt att hinna med att komma ut o hinna med uteliv o trädgård. Senare blev det alla barn o fritidsaktiviteter som tog massa tid. Numera jag jag lyxen att ha golf och MTB-cykling som jag vill hinna med mitt i allt vårbruk hemma. Man får ta det som det kommer och försöka vara spontan och omställbar i sin förväntan och dröm om allt att hinna med. Härligt och omvälvande om vartannat! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *