Allt har sin tid

Allt har sin tid skrev svärmor häromdagen, det tror jag på. Nu lever vi på ett annat sätt mot när barnen var små, nu har vi andra förutsättningar osv. När man är ung är det lätt att tro att allt ska komma till en på gång, men så är det ju inte.
Allt kommer lite då och då när det passar i tiden. Just nu funderar jag och Kalle på hur vårt liv ska se ut de närmsta åren. Vad känns viktigt just nu och vad vill göra? Hur många år till bor våra barn hemma, hur länge orkar vi ha kvar vårt stora hus och vår stora trädgård?…..svaret är många år till, vi ska inte flytta 🙂
Att köpa stugan har varit min största dröm och nu är den sann. Min man älskar också denna plats och är så glad för det här, han trodde nog inte till en början att den drömmen skulle bli sann men sedan har vi jobbat tillsammans mot målet. Kalle han har däremot sparat till en annan dröm.
Jag tänker vägen hit var krokig och för att komma hit fick jag kasta mig ut på okänt vatten många gånger och göra saker som jag egentligen inte klarar av. Jag tänker på när jag började studera och tyckte universitet var för andra, inte mig som inte varit så duktig i skolan. Jag tänker på hur jag började fota reportage, fast jag inte visste hur en kamera fungerar, fota brudpar osv Jag tänker på jag ställde mig och föreläste, tog bilen och åkte runt i Sverige för att jobba, flög till andra länder själv osv fast jag ingen kände någon, men lärde känna underbara människor i hela landet. Jag tänker på månaderna när jag startade eget och företagen gick på semester och inte betalde ut min lön, så jag fick plocka alla mina sparpengar för att kunna betala räkningar och åren när Elin var sjuk och hur vi skulle klara oss då.
Nej man måste tänka att allt har sin tid och våga möta det som sker just då och våga fortsätta mot sina drömmar och det man mår bra av. Jag säger som Carola, jag är 50 år och jag har inte gjort hälften.
Jag däremot har inte längre så stora drömmar, jag drömmer om mer tid att bara få vara. Mer tid att dricka kaffe på en brygga, mer tid att pyssla i min trädgård, mer tid att bara få vara. Min hjärna efter Elins leukemi har inte samma ork och inte lika många mål. Jag känner inåt och jag lever nu och min dröm är att sitta på den här bryggan med mitt kaffe. Jag drömmer om att få bli gammal, att få vara med och uppleva allt i min familj och att Kalle och jag ska bli gamla tillsammans. Jag har det jag drömde om, jag har gjort det jag drömt om och nu vill jag bara få ha hälsan också och få dela allt med er.

Allt kommer till en i olika perioder i livet, bara man lägger rädslan åt sidan så ofta man kan och vågar leva och inte ger upp. Idag ska vi förverkliga min mans stora dröm, en dröm han sparat till i många år. I eftermiddag har jag förhoppningsvis en mycket lycklig man.

Ha en fin måndag, det ska vi ha på manens semester
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Allt har sin tid”

 1. Visst är det underbart att drömma sig bort, fundera över livet och framtiden. Våra barn är 15 och 18 nu och vi börjar också fundera på hur livet ska se ut i nästa etapp. Men det viktigaste är att vi får göra etapperna tillsammans ♥️

 2. Underbart inlägg och en fantastisk blogg – du är en fullkomligt strålande skribent och fotograf!
  Ser fram emot att följa dig genom bloggen o önskar dig och din familj en härlig sommar ☀️🇸🇪😊

 3. Du är en så klok människa Lotta🙂 Jag får så mycket inspiration och mod av att läsa din blogg (bästa bloggen alla kategorier👍)! Sluta aldrig att skriva! Ha en härlig sommar💖🍓☀️

 4. Hej Lotta!
  Det är så sant som du skriver , allt har sin tid och det gäller att ta vara på den❤️
  Njut på er semester🙏
  Kram Linda
  Shopaholicmum.blogg.se

 5. Va härligt att det är fler än jag som skriver ur hjärtat. Det skulle finnas flera människor med denna insikt om livet. Underbart att du delar med dig av ditt liv och tankar. Fortsätt med det.
  Var rädd om dig.
  Kram Gina

 6. Så kloka och tänkvärda ord Lotta❤️
  Du inspirerar mig mycket därför älskar jag din fina blogg. Såg på insta att ni har det väldigt mysigt🤗stor kram från Helene

 7. Så fint, kloka tankar. Det gav mig ett inre lugn för en stund. Jag är själv mitt i småbarnskaoset just nu med fem små barn. Gillar att livet har olika skeenden.

 8. Underbara fina Lotta <3
  Du o ni tar verkligen tillvara på livet och njuter i nuet på alla sätt.
  Livet som vi vet inte är för givet utan vårdar det med varsam hand <3
  Varma kramar till er som våga roch göt verklighet av era drömmar <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *