Jämför dig inte, jämför dig inte med mig

 
 
 
Jag tror på rörelse och att man aldrig ska hålla på att jämföra sig med andra. Jag har märkt genom åren att jag mår bäst av att ha ganska mycket att göra, nya projekt och nya mål. Jag gillar när det händer nya saker, när man får jobba för sina drömmar och det händer lite nya saker hela tiden. Det är jag och det är min personlighet. Sedan brukar min mamma säga… ”det orkar inte jag” om saker jag gör ( fast hon är själva verket aldrig still) eller andra som kan säga eller tänka vad hon håller på mycket och gör om hemma, eller vad hon gör stor köksträdgård osv hur hinner hon, vad ska hon ha det där stora altangolvet till, varför ska hon ha sommarhus som bor så stort osv ? Men då vill jag bara säga jämför dig inte! 
 
Lär dig av andra men jämför dig inte! De flesta människor kan ju inte åka och göra lika mycket om dagarna som jag kan göra som jobbar och är hemma. Att jämföra sig med andra är bara deprimerande och drar ner ens självförtroende. Tänk istället vad mår bra jag av, vad kan jag göra från där jag är just nu, vad tycker jag om, vad har jag för liv och vilka möjligheter finns omkring mig. Livet har så många faser. Inte kunde jag göra så mycket som jag kan nu när jag var 30 år och hade små barn och studerade. Man var ju glad om man fick köpa sig ett par nya jeans per år ….typ, men jag utgick från den drömmen jag hade då och hur mitt liv såg ut då 🙂
 
 
 
Skulle jag gå och jämföra mig med massa andra människor som jag ser upp till då skulle jag springa milen en gång i månaden, vara vältränad, ha stor lyxigt sommarhus på kusten med båthus, brygga och en fin motorbåt m.m, kunna åka på fler resor till tex Usa och upptäcka mer av världen och renovera huset i snabbare takt osv. Men det kan jag inte. Jag kan bara utgå från där jag är nu och göra det jag tycker om, det jag växer av och utveckla det. Det är många som hör av sig och också vill ha stor blogg, vill jobba som influencer och få samarbeten osv. Men om man börjar där så menar jag att man har fel mål. Du måste börja med att ha kul, ur glädje kommer kärlek, spontanitet och utifrån det så kan mycket hända. Skulle jag bara haft fokus på framgång så hade jag nog aldrig varit här nu. Då tappar man poängen. Sedan måste man jobba som en tok först och kasta sig ut och våga saker som är svåra och jobbiga. Ingenting kommer av sig självt, du måste jobba mot ditt mål innan du kan skörda och våga ta risker. Väldigt många människor vill bara skörda, de är inte beredda att slita en massa år först och absolut inte att ta risken att stå utan lön. Men det är ju de åren som gör en så lycklig, själva resan. 
 
Det är så vikigt att stanna upp och fundera vart man är nu , vad har jag just nu som jag kan jobba med och vart är jag på väg. Det får jag göra dagligen och nu när jag driver den här bloggen så är det extra viktigt att den speglar mig och det jag tycker om. Man får utgå från det man har och bygga omkring det och så drömma stort om man mår bra av det, men inte jämföra sig. Man måste bygga på känslan att vara tacksam för det man har, känna glädje för sitt eget liv. Inget är så underbart som att känna glädje för det man har, det är en oerhörd stark och skön känsla. Såklart kikar jag in på anndra bloggare och instagrammare osv men absolut inte jämför mig. Då skulle jag bli bitter. Jag inspireras däremot massor. Jag får istället se det jag byggt upp, se allt fint jag har omkring mig, se resan jag gjort och fortsätta där jag är nu, sedan får man bara hoppas att man får ha hälsan också för utan den kommer man ingenstans och glädjen till livet. Där finns poängen. Att känna inre lycka, den kan man inte jämföra med andra, den kan man bara hitta och skapa för sig själv. 
 
Ja det var lite måndagstankar från mig.
 
Kram Lotta  
 
💗
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Jämför dig inte, jämför dig inte med mig”

 1. Tack för ett bra inlägg, det är så lätt att fastna i "like"träsket på både Instagram och Facebook och det är nog tyvärr många som mår dåligt för att man hela tiden via sociala medier jämför sig och sitt liv med andra. Kram Eva

  1. Vi vill ofta bara framställa det som är bra så det är bra att påminna sig att livet är mer än glada social medier. En paus behöver man ofta och dyka ner i verkligheten . Kram Lotta

 2. Så bra skrivet, enkelt, från hjärtat och med mycket visdom.
  Tack för att du gör denna blogg så mångfacetterad, med smarta texter, inspirerande bilder, inredning, resor, kärlek, vänskap, djur och natur, glädje och sorg, med en alldeles egen röd tråd genom det hela.
  Har bara skrivit en gg förut, för länge sedan, men har varit bloggen trogen i 4 år min (när började du?).

 3. "Väldigt många människor vill bara skörda, det är inte beredda att slita en massa år först och absolut inte att ta risken att stå utan lön. Men det är ju de åren som gör en så lycklig, själva resan. "

  Dessa meningar är så precisa, och reflekterar så mycket hur jag själv känner för min egen situation just nu. Har det ekonomiskt kämpigt, och har efter en jobbig barndom kämpat med psykisk ohälsa i flera år, men skörden av kampen till ett bättre liv har varit så otroligt givande för mig. Och jag vet helt säkert att den situation jag är i idag kommer att ge mig en ännu större skörd framöver, för jag har fortfarande mycket kvar att kämpa mig igenom.

  Jag skrev alldeles precis ett inlägg, gällande ett par skor, men avslutade inlägget med bland annat denna mening "Det här kanske verkar som en småsak för en del, men alltså, jag kan verkligen säga såhär; har man varit på botten uppskattar man verkligen allt det goda livet ger en.", vilket för mig har varit så sant som det kan bli.

  Har hört om människor som inte behöver kämpa "på riktigt" och därför blir helt knäckta när dom stöter på en utmanande livssituation. Hur ska man kunna klara det om man inte har fått kämpa sig igenom det?!

  Jättefint inlägg, Lotta!

  1. Å vad jag berörs av dina ord. Jag kommer också från en familj där det inte funnits så mycket pengar , min mamma har tagit hand om oss och var skild och hon har levt på liten sjukpenning hela livet. Men jag känner att det har jag gjort att jag uppskattar att jag kommit hit nu för jag har slitet och gjort den resan och nu kan jag uppskatta den resan så mycket. Tillfredsställelsen att skapa sig själv ett liv man kan vara stolt över. Tack för du dela lite av din historia 💗💗 kram Lotta

 4. Du är så klok du, så lätt att falla in och börja jämföra sig med allt det perfekta som visas på sociala medier.
  Du skriver så bra på din blogg om livets upp och nedgångar. Tack för att du delar med dig 🙏🏻

  1. Tack snälla. Det är svårt det där med att jämföra sig, man får verkligen passa sig för det kan ju sänka en så mycket om man börjar jämföra sig med andra. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *