Här står jag nu och ska liksom välja väg

 
Jag kände att 2019 skulle bli lite nystart för mig, eftersom 2018 fortfarande var lite speciellt efter allt som hänt med Elins cancer. 2018 var ett mer sökande år för mig när jag skulle börja jobba heltid igen med bara bloggen och fortfarande var väldigt trött i kropp och själ och kunde inte köra fullt ut. Ett förvirrande år på sätt viss för mig. 
 
Nu känner jag mig alls lika trött längre utan mer rastlös och jag har funderat mycket på vad ska jag göra nu, hur är mitt liv när Elin inte är sjuk och jag inte har två barn som behöver mig lika mycket och ett jobb när jag inte ska ut och fota reportage. De här tankarna har upptagit mig väldigt, väldigt mycket. Jag vill dela dessa med er för det är skönare att få ner dem och ni brukar tycka om att läsa det jag tänker. 
 
 
 
Jag skrev ju för ett tag sedan att jag känner inte igen henne längre HÄR  och det är mycket av dessa tankar som jag känt sista året att jag har svårt att hitta tillbaka till glädjen och den där Lotta jag var van vid för jag kanske söker efter det som var då och inte det livet jag har nu. Efter allt som hänt de här åren så står jag liksom inför nya utmaningar och har nya erfarenheter och jag har inte landat där ännu. Så idag när jag äntligen kunde gå ut och gå så tog jag tag i den känslan igen och bjöd in alla tankar att tänka fritt. Sedan satte jag mig ner och skrev. Skrev ner allt jag känner, vad som känns jobbigt, svårt, vad jag mår bra av, vad jag vill fylla mitt liv med osv. 
 
När jag får struktur på hur jag tänker mår jag bra, jag måste liksom ha en kompass att följa lite, dunka lite mod i mig och sätta riktningen. Det har gjort idag. Jag kommer inte dela alla mina tankar omkring vad jag har kommit fram till men den största tanken och det jag brottats med mest är ” vad är influencer för ett jobb?” Jag har ju under många år varit med och skapa detta jobb och nu är jag här. Tillsammans med er kan jag leva på att bara hitta på saker om dagarna, dela mina tankar och få en lön för det. Jag har aldrig haft det bättre, mitt företag omsätter mer nu än när jag fota reportage, men det är ju vägen hit jag har älskat. Utmaningen. Hur jag har fått kämpa, hur jag fått samarbeten, hur jag slåss för det här yrket. Det är ju utmaningen som varit drivet och lyckan för mig, inte vad jag omsätter. 
 
 
 
Nu måste jag efter Elin blivit frisk, efter att jag inte kan leva på reportage hitta nya utmaningar i mitt jobb som influencer som gör mig lycklig, i flow och som ger mig stimulans i det här yrket som jag själv varit med och skapat. Jag har kommit hit och har världens bästa jobb men det är upp till mig nu att fylla det på heltid. Här står jag nu och ska liksom lite välja väg och fortsätta stå upp för det här jobbet som numera är väldigt accepterat och ganska vanligt. Jag behöver inte slåss för det längre, jag har det. Så vad är utmaningen för mig nu? Vad ska jag göra för att ni ska vilja fortsätta läsa? Vad har jag att erbjuda er, vad kan jag göra om dagarna för att känna utmaning och glädje i det här jobbet?
 
Alla dessa tankar har tagit upp mycket av min tid, förändringarna genom de sista åren har lett mig hit och jag måste liksom bestämma mig. Vad ska göra nu? Jag är inte så trött längre, jag vill ha mer att göra, nya utmaningar och jag vill vara inspiration för er.  Bloggen är det bästa som finns , jag älskar att få ha detta jobb, men jag måste hitta på mer att visa er och för att själv känna stimulans, glädje och en mening osv. Jag älskar nya utmaningar som jag fått genom åren genom att lärt mig fota, fota människor, reportage, till företag osv och nu behöver mer. 
 
Så lite här är jag nu och jag är så glad att ni läser och kan hjälpa mig att förstå. Ni har följt mig länge och jag tror ni förstår mina tankar känslor lika mycket som jag. Jag försöker sätta allt på pränt i en bok och fundera mycket på vad vill jag, vad vill jag nu och i framtiden, tillsammans med er. 
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

30 reaktioner på ”Här står jag nu och ska liksom välja väg”

 1. Hej smulan…
  Ja jag tycker ju då rakt inte att du behöver göra något mer än att bara fortsätta vara du..men jag förstår på pricken vad du menar…jag känner likadant..
  Rastlöshet och en känsla av att man står och stampar fast man vill vidare. Du är så bra på att släppa fram alla känslor och skriva ner dem. Jag måste också börja med det så kanske jag hittar min nyckel som låser upp nästa plan i mitt liv.
  SÅ skönt att du äntligen börjar känna dig bättre.
  Kram fina vän och ha en underbar dag!
  Katarina

 2. Känner igen mig så mycket i det du skriver här på din blogg. Jag blir mycket inspirerad av dina inlägg, dina ord hjälper mig i mindre bra stunder och bara älskar dina fina foton, du har dessutom en bra blandning av innehåll. Vardag, fest…

  1. Å stort tack 💗 jag har försökt att tänka idag på alla er som skriver att mina tankar och det jag förmedlar gör även skillnad för andra. Att mitt jobb som influencer och det jag kan förmedla är viktigt för människor. Det är betydelsefullt för mig att veta och höra. Tack 💗💗 kram Lotta

 3. Så spännande, tack för att du delar med dig av tankar och känslor. Du känns så jordnära, man kan relatera till det du skriver om. Du inspirerar!

 4. Hej
  Jag önskar att du skulle komma ut i landet och föreläsa. Jag bor i Östersund. Så ta en turne uppöver det skulle vara trevligt. Lycka till bästa Lotta

 5. Hej fina Lotta! 👋🏼😀
  Du som är så duktig på att fota och bra på att skriva, varför inte skriva en bok tänker jag. 📒 Om något ämne som intresserar dig förstås eller prata in en ljudbok. Du är ju även pedagog, tänker att du kanske skulle vilja utbilda andra..inom foto, redigering, bakning, styling, eller hur man sköter om höns mm. Antingen live eller också att du gör kurser på nätet. Jag tycker du har så stor potential och att det vore synd att sitta inne med all denna kunskap. 😉
  Din blogg är så himla härlig och känns så äkta och är så fin som den är nu. Men förstår att du har behov av att gå vidare i din egen personliga utveckling.
  Min dotter har bl.a. kickoffer för både privatpersoner och företagare, det kanske vore något för dig? Ibland behöver man få tänka om och tänka nytt och bli inspirerad av andra människor kanske inte bara influenser utan vidga och tänka större och gå utanför sin komfortzon.
  Lyssna inåt kanske genom yoga eller meditation, då kommer svaren till dig.
  Kram på dig Lotta & Lycka till på livets väg! ❤️✨

 6. Hej! Jag brukar inte kommentera så ofta men har ett tips till alla som står i ett vägskäl. @storycoachen Katrin Sandberg har skrivit en värdefull bok "Hitta din sanna story" med vägledning och övningar för just detta. Hon skriver om att hitta guldet i sitt liv, om att hitta sin egen personliga kompass. Och hon leder grymma workshops och utbildningar. Kolla in henne!

 7. Sunt att stanna upp och fundera över fortsättningen. Oavsett vad du väljer är jag säker på att du fortsätter inspirera dina läsare. Jag står själv vid ett vägskäl på grund av uppsägning (statligt anställning) och är såklart orolig över framtiden men ser även någon sorts öppning. Jag har funderat mycket sista halvåret på att börja blogga, eftersom jag vissa dagar varit så ARG. Därför att man anses passe efter 50. Och jag är jättefrisk, stark, uthållig, kompetent och enormt bra arbetskraft. Om någon arbetsgivare bara vågar prova att intervjuva en 50+ människa. Jag ska ju inte vara mammaledig, backpacka i Asien ett halvår.Men säkrast att lägga band på ilskan för den sänder ju inga bra signaler när det är en anställning jag vill ha. Mycket power walks dessa dagar.

  1. Mycket tankar hos dig, men det är all den kraften som kommer göra att du kommer komma rätt till slut. Måste omsätta den ilskan till något kreativt och istället visa att du kan. Det låter som du snart är där. Heja dig 50+ är power! Kram Lotta 💪🏼

 8. Hej!
  Tänkte dela med mig av några av de tankar jag får av att läsa ditt inlägg och som kanske kan vara intressanta.
  2-3 inlägg om dagen tycker jag är för mycket, jag gillar att hinna med att följa en blogg och läsa alla inlägg.Det gör jag inte om det blir 2-3 om dagen. Så om det är möjligt tänkerjag att det absolut räcker med ett inlägg om dagen.
  Jag tänker att fortsätta att hålla oss uppdaterade om inredning och kanske tipsa om roliga och bra perenner och ditt lantliv är intressant nog 🙂
  Men om jag vore en influenser med lika många följare som du skulle jag nog bestämma mig för en fråga som är viktig för mig och sen arbeta för att påverka människor. Tex hur kan jag bidra så att fler föräldrar värdesätter tiden med sina barn eller ett bättre klimat eller vad du nu brinner för 🙂 Det tror jag kan bli en drivkraft för dig!

  1. Hej
   Tack för dina kloka tankar, ett inlägg om dagen är tyvärr för lite. Har man tex ett samarbete så vil man ju lägga fler den dagen för alla uppskattar inte det och så känns det som jag har mycket jag vill dela, men jag förstår din tanke. Att brinna för ett speviellt ämne är klokt. Jag ska fundera lite på det, tror många som läser gillar att läsa min tankar men de spretar lite mer åt varje håll vad som känns rätt just den dagen. Kram Lotta

 9. Hej Lotta!
  Jag tycker att du redan hittat ditt sätt att utveckla bloggen. Du sätter dig ner och funderar, skriver ner dina tankar, vad vill du och hur ska du göra för att komma dit? Många gånger ”snurrar” livet bara på och att reflektera över saker och ting hinns inte alltid med i perioder. Hur går du tillväga med dina mål, det vore intressant att läsa om. Gör du en årsplan?
  Spark i baken! Fortsätt trampa på! Kram🌺

  1. Hur jag går tillväga med med mina mål, det ska jag berätta mer om. Vad kul du vill höra ännu mer. Ska fundera på ett sånt inlägg. Jag kanske inte har så mycket mål, men drömmar. Mål är det sätt och viss men mål känns som man måste förverkliga, men jag förstår hur du tänker och jag skriva mer om det. Har antecknat det nu 🙂 Kram Lotta

  1. Jag ska fundera på att åka omkring och uppleva lite mer, jag har inte orkat det 2018 för jag har varit så trött efter allt som hänt och bara velat vara hemma, men den längtan kanske komemr lite mer nu när jag är piggare igen. Jag har ju alltid älskat upplevelser och resor förr. Kram Lotta

 10. Känns som en naturlig väg att fundera över detta, du uttrycker dina tankar superfint! Sociala medier förändras ju hela tiden så gäller att hitta sin grej mer än nånsin nu. Sen tänker jag, vad vill vi läsare? Jag kan se en del "gnäll" på instagram från en del kontohavare som tycker många avföljer, men även vi läsare är i förändring och kanske börjar tröttna på "samma sak" och "likadant" hos många. Att våga göra sin grej är kanske 2019? Hoppas det! Du har ju din blogg som motorn, den är ju unik. Jag slutade ju själv blogga av olika skäl (en paus först) men känner att jag inte orkar ta mig tillbaks och lägga så mycket tid. Jag hinner inte heller läsa många inlägg på en dag, så jag tycker att ett bra inlägg är bättre än 3 halvbra 🙂 men förstås får inte ett inlägg bli för spretig – så jag tycker du gör dina väldans bra. Samarbeten ser jag nu samma hos ett tiotal bloggare så det du gör med Bixia känns unikt. Kanske finns det fler samarbeten där runt hörnet som ingen tänkt på? Jag ska tänka på dig om jag ser nåt spännande 🙂 stor kram! ** Milla **

 11. Läste inlägget och det andra du länkade till. Lite skönt och hemtamt att läsa och det kanske låter konstigt, jag har ju precis landat på din blogg. Men hemtamt i att ja, när man varit med om något riktigt prövande så utvecklas man, man blir en annan. Från att kanske alltid haft en riktning, ett mål står man helt plötsligt utan något alls och känner sig vilsen. Jag vet, been there, done that. Jag är fortfarande inte igenom riktigt och har ingen som helst ork på dagarna. Över huvud taget. Så skönt att läsa att det kan vända, att du börjar få tillbaka din kraft. Jag ser fram emot när det händer mig också. 🙂
  Goda råd har jag inga. Bara att försöka lyssna på hjärtat, på riktigt. Inte vad du borde, vad som är förnuftigt. Utan vad sjunger ditt hjärta av? Det är det viktigaste. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *