Jag tänker vara barnsligt lycklig så ofta jag kan

Vilken dag och vilket väder. Så fort jag säger att det är underbart så är det alltid någon som skriver  -Vänta du bara det kan komma bakslag, som om jag inte förstår att det kan komma snö flera gånger om, men det var inte det jag pratade om. Jag sa att det var underbart, jag njuter. Jag skiter just nu i om det kommer snö. Just nu i denna minut är det sol och jag mår bra, livet känns fint.
Varför kan man inte få glädja sig åt nuet? Jag har så lite tid här på jorden så låt mig vara glad. Lika mycket som jag vill vara i nuet vill jag också glädjas över framtid, över sånt som inte ens har hänt men som jag drömmer om.
Jag jobbar mycket med målbilder i mitt huvud. Just nu ser jag mig sitta på en brygga på ett ställe jag drömmer om i vårsolen och dricka mitt kaffe. Jag längtar efter den stunden och för mig blir det så verkligt så det typ är sant. Jag tar gärna även ut glädjen i förskott. Jag har inte någon tomt med brygga, men jag längtar och är glad i tanken så det känns sant. Jag flyttar in i varje stuga jag tittar på osv. Jag tar varje tillfälle jag kan att känna lycka, pirr i magen. Målbilderna för mig framåt mot drömmarna Jag jobbar på att känna lycka för det jag har och dit jag på väg.
Lika så med solen, så fort solen strålar lite, så njuter jag. Jag så fort saker går bra, så firar jag. Nu, idag i denna stund. Inte senare. För mig är det nuet som gäller. Kan man så kan man .
Jag vet inte ens om jag lever om en vecka, om jag ens får se solen då. Så jag känner mig lycklig nu. Imorgon kanske det är något annat skit att må dåligt över så varför inte få vara glad alla bra stunder man kan.
Å varför får man inte ta ut lycka i förskott? Jag är inte alls rädd att bli besviken, eller känna mig missnöjd för det inte blev som jag tänkte mig. Då byter jag bara spår. Jag är lite mer hejsan hoppsan idag kom det visst snö igen, eller hejsan hoppsan jag fick inte inte den där stugan så jag får flytta ut fast jag inte ens har bott där 🙂 Inte går jag och väntar på att vädret ska bli sämre, utan jag är glad för den stunden jag får.
Nej vänner jag tänker vara barnsligt lycklig så ofta jag kan och åt så små saker som går. För mig är det livet. Jag tar gärna ut lycka i förskott, eller i nuet. Jag vill bjuda min hjärna på bra tankar om det är vädret eller vad det än är. Andra kan sätta upp sina regler vad man får inte och inte får göra men jag vill vara glad i mitt huvud. Barnsligt glad åt sol på landet en vanlig onsdag.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

26 reaktioner på ”Jag tänker vara barnsligt lycklig så ofta jag kan”

 1. Jag cyklar till jobbet året om även i -20. Har inte ont av väder. Men i morse så blev jag så glad av vädret. Månen lyste upp vägen till jobbet. Första dagen utan att behöva ha lampan på😀
  Klart man vet att det blir bakslag men idag har solen och månen gjort min dag.
  Tack för din fina blogg 🤗😀
  /Ann-Sophie

 2. Fina Lotta!
  Att vara i nuet generar en enorm kraft och glädje! Jag gör som du, gläder mig så mycket jag kan åt smått och stort! HÄR och NU finns sällan bekymmer…Att känns tacksamhet är också en förmåga man kan träna upp .Livet blir så mycket roligare och härligare om man känner tacksamhet! You will be exactly as happy as you decide to be! Kramelikram / Eva

 3. Det synes jeg er en fin leveregel! Det er viktig å leve i nuet og glede seg over hver dag. Kos deg med solen, familien og dyrene dine🌞🌞

 4. Du är så mycket jag. Varför inte vara glad och positiv så länge som möjligt? Det negativa får man ju ta om det kommer. Ungefär som att folk inte tycker om att fylla år när de blir äldre. Är alternativet bättre😂? Jag tror att vi som lever/tycker så här är så mycket gladare.

 5. Låter som en bra plan. Varför gör man inte det oftare,leva i nuet..

  Som du skrev man har en kort tid här på jorden,ska inte slösa bort det med onödig nonsens..

 6. Helt rätt att vara glad och nöjd i stunden!! Jag hör tyvärr själv till dom som typiskt säger det därmed bakslag men fattar ju nu hur himla trist det låter :/
  Nä, jag ska försöka lära mig att njuta här och nu 🙂
  /Annica

 7. "Jag tänker vara barnsligt lycklig så ofta jag kan och åt så små saker som går". Vilken härlig mening 😀😀 den får bli mitt nya mantra!

 8. Helt rätt inställning! Låt oss leva i stunden och försök inte grumla vår lycka, vad tjänar någon på det. Det är inte någon annans bitterhet eller negativa tankar som ska smitta sådana som oss. Det är de som borde smittas med glädje, tacksamhet och lycka av oss istället , det skulle vi ju alla tjäna på!

 9. Underbara du. Jag önskar jag kände dig. Jag skulle behöva en likatänkande i mitt liv. Jag tänker precis som du, lev idag, lev imorgon och dröm. Ja, jag är en obotlig optimist och tankar energi från allt litet jag kan glädjas för orka i motgångarna. Mitt liv är inte lättare än någon annans, kanske något tuffare till och med. Fast jag vägrar att tänka på det jag förlorat utan gläds åt det jag har kvar. Stor kram till dig

 10. Hej Lotta,
  Du talar så klokt och jag tycker det låter fantastiskt att verkligen kunna leva i nuet i så hög grad. 🙂 Jag har blivit bättre på att leva i nuet än jag var förr. Något som jag däremot fått skärpa upp med åren, är det där med att ta ut saker i förskott. Det har jag fått sluta med. Nu lever jag efter devisen "jag tror det när jag ser det" och det har blivit en riktigt bra överlevnadsstrategi efter att ha arbetat sönder mig själv, för saker som sen ändå inte gått att genomföra/gått åt skogen. Jag trodde att det mesta gick om jag bara gjorde allt för att få det att bli så och visualiserade det tillräckligt tydligt. Men på den punkten har jag blivit klokare och slipper nu de där hemska "ramla på ansiktet"-fallen, som man aldrig riktigt helt repar sig från. När ngt väl fungerar, blir jag istället oerhört glatt överraskad och det blir ren och skär glädje och positivitet. Går det åt skogen, har det inte sugit musten ur mig så som förr och jag har sluppit ligga dör och kräla i leran. Men vi är så klart alla olika.
  Kram på dig!

 11. Helt rätt Lotta!! Man ska njuta av varje dag!
  Njut, dröm och lev ditt liv hur du vill!
  Det har ingen annan med att göra.
  Du är fantastisk och fler borde leva som du och våga ….
  Kram från ett regnigt väst. (tur vi njöt igår) 🙂

 12. Jag blir så glad när jag läser din blogg,den gör min dag liksom även dina livesändningar ,då mår jag toppen så äkta som livet är.Man ska njuta nu.

 13. Hej Lotta!
  Så sant du skriver…att njuta av alla fina stunder man känner!!
  Igår njöööt jag verkligen av vårvädret och en värmande sol här. Och att snön var borta på vägen så att det var lätt att ta en powerwalk utan att vara rädd för isfläckar.
  Det var såå härligt att känna förväntan över våren och sommaren som är på väg 🙂
  Nu på morgonen vaknade jag INTE av ett ”bakslag” ,
  utan av ett jättemysigt snöfall!
  Ja, det är så jag försöker se på vädret…och allt annat i livet, tänker att jag ska njuta av växlingarna som vi ju ändå inte kan rå över.
  Så idag njuter jag av många tända ljus till frukost och tittar ut på de vackra snöflingorna som singlar ner på marken så att den blir vit igen….
  Och kanske att jag njuter lite extra av snön pga att min man är ledig idag och kan skotta hi hi 😉

  Önskar dig en fin dag! Kram
  /Towe i Karlstad

 14. Du låter klok! Och så otroligt skönt nu denna tid när det är en solig dag med lite värme. Vi hade en sån dag och vi gick man ur huse tror jag där vi bor. Så bra vi mådde! Nästa dag var jag så sjuk i någon sorts infektion med bronkit, andnöd, halsont, feber, så svullen i bihålor och svårt att andas men det visste jag ju inte dagen innan:-). Och det var tredje gången jag blev sjuk så här. Det skulle fortsätta över en vecka men vänt nu. Och då är jag glad för det.

  När vi köpte vår stuga vid en sjö för 15 år sedan så låg jag ofta och planerade om nätterna, ville inte somna för det var sååå roligt att tänka på vad vi skulle fixa med. Och så längtade vi till nästa gång att kunna åka iväg dit och det var lite som att vara på en retreat fast vi jobbade hela tiden:-) men åh så mycket fint vi kunde göra och så mycket vi kunde ta tillvara som lämnats kvar. Jag renoverade 20 möbler till att börja med innan vi köpte nytt annat. Fina sköna sängar prioriterades till huset och gäststugan, kan rekommenderas, skönt för alla. Och så kul med gäster, liksom enklare där än hemma. Och vi satt på bryggan också:-). Numera är det lite förändringar där, många sålt och vi saknar dem. Och andra blivit sjuka och gamla. Men vi minns så fint det var och känslan att planera och bara vara. Så helt rätt att ta vara på tiden, på dagen. Håller helt med, idag en gråtrist dag och jag har ingen riktig ork än att göra så mycket. Hostar och är trött och matt men det blir bättre. Ha det så bra och gillar hönsfoton, höns är så fina tycker jag och kissen med!

 15. Vilken tacksamhet jag känner inför det här inlägget. Kom nyss in från en promenad där jag försökte reda ut tankarna. Tänkte mycket på det där att ta ut något i förskott och kom fram till att jag inte ville göra det med risk för att bli jättebesviken när det väl inte blir något. Så fel bana jag kom in på. Självklart ska jag njuta av drömmarna och vara glad så mycket det går istället för att deppa två gånger (eller möjligen en och sen vara glad). Tack för dina kloka ord, Lotta.
  Kram

 16. SÅÅÅ glad jag blev att jag just halkade in på din blogg när jag sökte på ordet årstider inför mina ettors NO planering som jag sitter och jobbar med just nu. Älskar dagens inlägg.
  Ja varför skall man inte njuta och ta vara på allt !!! Go for it!!
  Önskar dig en fantastisk dag och kommer fortsätta besöka dig.

 17. Gillar din inställning till 100! Pessimister och dysterkvistar finns det alldeles för gott om. Njut av livet varje stund som om det vore den sista, man vet ju aldrig vad morgondagen bär med sig.

 18. Hej,
  Du gör helt rätt! Har du hört talas om The Secret – Universums lag elle attraktionslagen som det heter? Ask – Give Thanks – Receive! Det är egentligen kvantfysik och i linje med Newtons lag. Om man önskar sig något och sedan lever som om det redan har hänt så kommer det att infinna sig i livet. Man attraherar det man vill ha….All lycka till!

  Kramen och ha det gott!

  Anneli

 19. Vi bor på det Småländska höglandet och vi hade superfint väder förra veckan, med solsken och ca 10 grader. Den lilla snön vi hade tinade bort glädjen blev enorm! Så kom bakslaget i går, snön vräkte ner och glädjen var inte lika stor. Men det ska bli ca 10-11 grader inom närmaste dagarna, så då får man glädjas åt att snön tinar bort. Solen, ljuset,värmen gör gott för kroppen! Underbart att vi går ett ett steg närmare sommaren!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *