![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/ragbullar-3_5c54a3ff9606ee0758b0d7c7.jpg)
Fick frågan på instagram om jag kunde dela recpetet på rågbullarna jag bakade idag, det här receptet har gjort förr och men jag delar gärna det igen.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/ragbullar1_5c54a411ddf2b341ef6d3366.jpg)
Låt dem vila på galler under bakduk när de är varma
ca 25 bullar , men jag gör lite större
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1-2 tsk salt
6 dl ekologisk rågsikt
ca 7 dl ekologiskt vetemjöl
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till +37 grader. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig, ca 4 min med maskin eller 8 min förhand. Spar minst 1 dl mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min
Arbeta först ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Rulla till små bullar och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper eller smord muffinsform. Jäs i 30 min. ( om du vill kan du pensla dem med lite mjölk) Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 10 min.