Bakade rågfrallor

Fick frågan på instagram om jag kunde dela recpetet på rågbullarna jag bakade idag, det här receptet har gjort förr och men jag delar gärna det igen.
Låt dem vila på galler under bakduk när de är varma
 ca 25 bullar , men jag gör lite större
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1-2 tsk salt
6 dl ekologisk rågsikt
ca 7 dl ekologiskt vetemjöl
Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till +37 grader. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig, ca 4 min med maskin eller 8 min förhand. Spar minst 1 dl mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min
Arbeta först ner degen i bunken och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Rulla till små bullar och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper eller smord muffinsform. Jäs i 30 min. ( om du vill kan du pensla dem med lite mjölk) Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 10 min.
Hoppas det ska smaka 🙂 om du är sugen på att baka
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.