Årsberättelse 2018

 
 
2017 pågick som mest Elins leukemibehandling och jag jobbade bara med att vara hemma. Elin började gymnasiet fast det var fortfarande hade tufft och jag hade helt plötsligt mycket mer tid hemma till att jobba på egen hand. Jag hade slutat fota reportage och nu var bloggen mitt heltidsjobb. Jag ville så mycket i slutet av 2017 , jag satte fart med en massa ny saker och projekt och tänkte att nu skulle jag dra igång allt som det var förr. Men kroppen sa stopp. Julen 2017 fick jag min första ångestattack, bara en tack och lov för sedan lyckades jag vände allt, men jag gick in i 2018 med mycket tankar och en väldigt trött kropp. 2.5 års leukemibehandling hade satt sina spår, Elin var var klar med sin behandling och frisk på hösten 2017, men kvar fanns två lite mer trötta föräldrar. 
 
 
Januari 2018
 
  
I januari funderade jag mycket på hur jag skulle lägga upp mitt jobb med bloggen , jag vill göra mer igen men klarade inte inte lika mycket. Så fort jag bokade för mycket saker så blev jag trött i kroppen. Jag saknade Lotta som jag var van vid förr. Hon som hade så mycket på gång, glädjen. Jag försökte motionera mycket och träna på olika sätt för det gjorde mig stark och glad. 
 
 
I köket planerar vi nytt projekt att och ska byta kakel och bänksskivor och måla om köket. Vi börjar med att beställa kakel och bänkskivor. 
 
 
Februari
 
 
I februari rullar livet på lite mer och jag försöker boka in lite roliga saker. Jag köper mig fina ljusstakar i födelsedagspresent från Svensk tenn och vi skaffar oss marmorskiva till bänken. 
 
 
Jag och min bloggvän Sallys hus bokar en resa till Göteborg och går på pressträff med VisitDenmark och bor på Bellora. Vi har det supermysigt och jag njuter av att kunna resa bort med vän.
 
 

Februari är annars en lugn månad. Jag börjar så frön och odla och så en tur till stan när jag känner att jag behöver ut och åka lite . 

 
 
Mars 
 
 
I mars har jag många roliga samarbeten, bloggen börjar gå bra och jag behöver ta tag i några företag och avtal som behöver uppdateras. Jobbiga saker väntar men avgörande för min framtid och bloggen.
 
 
Vi åker på en veckas semester till Vemdalen, barnen har med sig kompisar men Elin blir sjuk. Hennes 3:e skidsemeter som hon inte får vara frisk och det känns lite tungt. Men jag njuter ändå av sol, snö och glas bubbel som jag också får skit för. Dricka alkohol på bild är inget för en bloggare. 
 
 
Min mamma blir sjuk och får göra bypassoperation och några oroliga veckor väntar. På nåt sätt så känns det vant och vi tar en dag i taget som vi brukar göra när det känns lite tufft. Det börjar bli varmare ute och det känns roligare att blogga och pyssla. Jag känner mig annars inte så kreativ och vill inte skapa så mycket, mest bara unna mig sköna lediga stunder och få vara. 
 
April
 
 
I april vänder väldigt mycket och våren kommer. Nu kan man vara ute och pyssla igen och jag känner mig piggare och har mer energi.
 
 
Jag och Katarina blir bjudan på pressresa med VisitDenmark till Århus, så himla kul att få ut och åka lite och packa resväskan.  
  
  
Kalle och jag sätter också fart med att ta bort kakel och bänkskivor. Vi har bokat en plattsättare som ska komma och nu har vi lite att göra. Det känns bara kul!
 
 
Vi börjar plocka ut utemöbler igen, behandlar altangolvet och allt det där pysslet är bara roligt.
 
 
Äntligen kan man börja förbereda vårbruket med jord osv. Älskar vara ute och pyssla i köksträdgården. Jag omförhandlar avtal och bråkar med flera företag och äntligen har jag fått det som jag vill och jag kan se resultat att min omsättning ökar.  
 
Maj
 
  
Så kommer vackra underbara maj med all sin grönska och gud det är så vackert och jag njuter så mycket. Vi börjar bygga klart altangolvet vid poolen. Kalle och jag har så kul när vi håller på med våra projekt. 
 
 
Elin är pigg och mår bra och vi åker till Dannys show i Göteborg. Några underbara dagar när vi njuter värme och stadsliv.
 
 
Vi köper nya bambumöbler till altanen och planerar att bygga plank till sommaren.
 
  
Tulpanerna blommar och jag spederar massor av tid i min köksträdgård. 
 
 
Golvet börjar bli klart vid poolen och vi kan börja använda det som vi längtat efter så mycket. 
 
 
Jag börjar gräva bort gräset och ska lägga sten på sista etappen av köksträdgården. Att jobba hårt med kroppen är bara skönt och kul. Äntligen finns det massor att göra och jag har så mycket energi. 
 
 
Vi skaffar muurikka så vi kan äta vid orangeriet och lägger singel.
 
 
I trädgården blommar det så vackert och jag fixar fler uteplatser, men gillar inte att sitta still 🙂 De som läser bloggen gillar att jag är kreativ och undrar vad vi ska ha allt till. Jag bara njuter av av allt pyssel. 
 
 
I köket har vi fått nytt kakel och ny fin bänk från Silestone och nu drömmar vi om att kunna måla om luckorna. Så nöjd!
 
Juni
 
 
I juni får vi klä upp oss och gå barnens kusin bröllop. Stor dag.
 
 
Jag och Katarina får åter igen med kort varsel följa med på pressresa till Skagen. Jag får uppleva vacker natur och en mycket härlig resa även om huvudet och kroppen fortfarande känner sig trött av alla nya intryck. 
 
 
Bloggen går bra och istället för att ut och åka på resor så vill jag börja visa upp vårt fina Linköping. VisitLinköping och jag startar samarbete när jag får uppleva och skriva om fina platser som tex Gamla Linköping. 
 
 
Philip slutar 9:an en stor dag och skaffar flickvän. Fina Julia blir en naturlig del i vår familj och helt plötsligt är vi ofta 5 till middag. Känns så kul! Mina barn har blivfit stora 💗
 
 

Odlingen går bra i pallkragarna och vid poolen har vi många härliga och varma dagar. Värmen bara fortsätter och det blir bad i poolen tidigt i juni. 

 
 
Vi bygger klart altangolvet och börjar förbereda för planket.
 
Juli
 
  
Vid poolen köper vi och sätter upp en pergola. 
  
 
Jag startar ett långsiktigt samarbete med Bixia som också kommer hit för att filma.
 
 
I pallkragarna växer det så det knakar
 
 
Jag och Kalle vill inte ut och resa så mycket men gör en spontantur och bor på hotell i Linköping när Elin ska ha fest och en väldigt speciell kille ska komma som det funnits intresse för en längre tid 😘 En vecka senare har vi blivit 6 stycken i familjen. Elin har träffat en pojkvän som också bor på landet och inte allt för långt bort från oss och vi har så mycket kärlek och glädje i huset.
 
 
Kalle och jag åker och firar våran bröllopsdag i Västervik och vi har det så bra. Han gör mig så lycklig, ungarna gör mycket på egen hand. 
 
 
Vi bygger ny brevlåda och skaffar bänk vid orangeriet.
 
 
Vi börjar också bygga plank som blir klart på Kalles semester och köper nya solstolar , behandlar altangolvet så det blir grått och fint m.m 
 
Augusti
 
 
På vår semester åker vi många dagar ner till stugan med sjötomt som vi försöker köpa .Jag är världens lyckligaste att vår dröm håller på att bli sann med dagen innan vi bestämt träff med ägarna drar de sig ur och barnen i familjen ska behålla den själva. Det känns väldigt ledsamt, vi som var så glada och lyckliga. 
 
 

Vi får istället många, många soliga och fina dagar vid poolen som nästan är klart. 

 
  
Jag har tjejmiddag och bjuder på tapas och skördar en massa grönsaker. 
 
 September
 
 
I september när planket är klart sätter vi igång och målar huset men vi hinner inte så mycket.  Detta blir 2019 projekt. 
 
 
 
Jag känner mig mycket piggare i huvudet och kroppen efter fått vara mycket hemma på sommaren och styra min tid så jag följer med på ett jobb till Frankrike. Underbara dagar! 
 
 
I september åker vi hela familjen till Göteborg och går på Liseberg och bor på hotell. Vi är så glada för att Julia och Jakob finns i vår familj och barnen är mer och mer med sina respektive och inte lika mycket hemma. En naturlig del och precis som det ska vara. 
  
 
Mitt gamla tjejgäng från mellanstadiet åker på tjejresa till Polen och vi får kanonväder. Njuter av livet och att vara med mina vänner. Mitt liv rullar på bra och jag kan jobba med bloggen även om jag reser en del igen. 
 
Ytterligare en resa väntar. Jag har bjudit med mina föräldrar på deras första solsemester tillsammans, något jag som jag väntat ett år på att få göra. Hela familjen är med och det blir ett minne för livet. 
 
Oktober
 
 
I oktober inreder vi Philips rum, han får soffa m.m 
  
 
Jag åker till Skåne och träffar mina gamla bloggvänner och det är så kul. Men min kropp är trött, så trött och jag orkar inte lika mycket längre. Åter igen måste jag tänka mig för och alla resor satt lite spår. 
 
 
I oktober får jag åter igen jobba mycket med mina tankar att jag måste skapa det liv jag vill leva. Jag och Kalle är mer och mer ensamma och jag har massor av tid. Jag känner mig ledsen att jag inte orkar lika mycket som förr och att min energi inte riktigt räcker och jag är lite rädd för hur julen ska bli eftersom jag blev sjuk julen förra året. 
 
 
Kalle åker på 3 veckors jobb utomlands och jag har fått tag i superduktig målare som ska komma och måla köksluckorna som jag ska plocka ner själv. 
 
November
 
 
I november bokar jag även en målare som ska tapetera och måla hallen. Nu ska det bli färg och tapet. Tjohoo så kul.
 
 
Mitt jobb som influencer går så bra men själv funderar jag mycket på vad jag ska göra om dagarna när snön kommer. Jag känner mig trött vissa dagar och vissa dagar lite uttråkad och jag har lite svåt att planera mina dagar. Min utbrändhet efter Elins leukemi tar sådan tid, men för det mesta går det bra. 
 
 
Kalle är borta så Philip följer med på konsert och bor på hotell med sin mamma 💗
 
 
Sedan kommer han äntligen hem igen, min stora kärlek och tryggheten livet och det känns så bra. 
 
 

Vi fortsätter att leta aktivt efter en sommarstuga med sjötomt. Vi sparar, höjer budgeten men hittar ingenting. Att inreda och köpa ett sommarhus när jag jobbar med bloggen blir vår stora dröm. Den ska förverkligas 2019. 

 
 
Sedan kommer äntligen målaren för att måla köket och det gör ingenting att han skitar ner. Jag vill ändå inte pyssla med bakverk osv . Jag vill bara ha det bra. Kalles mamma blir sjuk och vi påminns om hur skört livet är. 
 
December
 
 
I December spökar mycket tankar och jag orkar inte göra så mycket men är fortfarande rastlös vissa dagar. Jag har inte riktigt koll på min kropp. Vi åker till The Box och har det bra. Vi försöker göra lite roliga saker i vår renovering hemma. 
 
 
 
Hallen uppe blir grå. Så nöjd.
 
 
Vi börjar pynta och julen närmar sig och jag kan börja slappna av. Jag gör inget godis, inga bakverk, blomsterarrangemang, men jag mår bra. Det börjar vända lite,mer energi och jag njuter av julen igen. 
 
 
Köket blir grått och så fint. Jag är så tacksam och nöjd. 
 
 
I matsalen köper jag mig en riktigt fin matta i julklapp. En klapp på axeln att mitt företag går bra och att jag har den bästa omsättningen trots ett år som gått upp och ner. 
 
 
Vi firar jul och jag är lycklig att jag klarat julen utan att bli sjuk igen. För varje dag efter julafton känner jag mig piggare och gladare och jag längtar till 2019. Det känns som december är en månad med mycket krav och nu är den snart över. Jag längtar till 2019, omstart. 
 
 
December avlutas med att vi målar golvet i hallen och att tapeteringen är klar. Vi har fått så fint i huset och vi bestämmer oss för att fira livet lite.
 
 
Vi avslutar december med att åka till Västervik på lite gala och även på spa till Falkenberg. Vi pratar ihop oss om drömmarna vi vill göra för 2019. 2019 ska bli vårt år, när vi ska förverkliga vår dröm om sommarstuga och försöka få lite mer jämn energi. Våra barn mår bra och har det bra och vi har massor av tid nu att göra saker för bara oss. Vi känner oss lyckliga och på gång och vi tackar 2018 för alla erfarenheter och känner pirr och förhoppningar inför det nya året.
 
Tack alla som följt oss 2018. Min årsberättelse blev lite sen men nu är den klar 🙂
 
Kram Lotta 
 
💗
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Årsberättelse 2018”

  1. Tack för att du bjuder på dig själv och ditt liv! En fin blandning av inredning och tankar om livet. Vad mycket ni har hunnit med under 2018. Så fint köket blev!
    Hoppas att ni hittar er stuga. Ser fram emot fina bilder och mycket inspiration 😊 Kram!

  2. Så roligt att få läsa och se tillbaka på året som gått. Känner såå mycket igen mig i ditt mående, men så mycket starkare vi kommer att bli, bara vi tillåter oss att vila. 💕 Och stor grattiskram på födelsedagen 😘 Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *