Idag blev det ett sent inlägg för jag har farit runt och klippt gräset och fixat mina naglar m.m.
Här är lite tips på solrosbröd, jag har haft rivet äpple i denna, men man kan välja hur man vill göra.
Recept Ica
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
12 dl vetemjöl special
avsedd för 1 stort bröd.
Sätt ugnen på 225°C.
Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt med degkrokarna – den blir något lösare än annan bröddeg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt. Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Kram Lotta
Så gott!!
Ser jättegott ut. Och enkelt 👍🏻Måste provas😊