Jag tänker på tiden

Jag har gått och tänkt på det här med tiden, att om vi alla får leva lika länge och vara friska så har vi lika mycket tid. Frågan är vad vi vill göra med den?
För mig är tiden väldigt dyrbar. Jag försöker planera noga vad jag gör, vilka jag umgås med osv men framförallt vad vill jag göra och vad ska jag göra i framtiden. Det har gått 11 år sedan jag startade bloggen, började lära mig fota, starta företag osv.
Om jag ska komma dit jag vill och göra det jag vill så måste jag vara väldigt rädd om tiden.
Jag har precis lika mycket tid som alla er andra men jag måste se till att förvalta den, göra det som känns rätt och bra för mig. Vill jag ut på nya vägar så måste jag se till att gå nya stigar. Jag vad känner jag nu? Hur kommer jag dit jag vill?
Ett år blir så fort 5 år och 10 år och jag vill så gärna hinna med en massa roligt som jag drömmer om. Jag känner att jag under mina sista 10 år vågat och gjort mycket det som jag velat göra. Min posttraumatiska stress sista åren efter Elins leukemi har saktat ner tempot, även min ålder och de erfarenheter jag har med mig. Jag kräver inte alls lika mycket input av resor, fara omkring, prova och testa nytt osv.
Jag har funnit en helt annan ro i mig själv i att bara vara de senaste åren. Jag vet inte om det varar länge eller om rastlösheten kryper på. Den där känslan av att det jag behöver mest finns precis här där jag är. Jag har jobbat hårt och kämpat för att få mitt hus vid sjön, nu är jag här. Vill jag vidare eller stannar jag upp lite nu?
Ja, jag vaknar ofta och funderar på vad jag ska fylla mitt liv och min tid med så jag inte om 5 år tänker varför jag inte levde som jag längtade efter. De här dagarna är så betydelsefulla. Vad hade hänt om det inte gått bra med Elin? Då hade jag troligtvis aldrig suttit här vid köksbordet med mitt kaffe och kunnat se ut på sjön som jag längtat så mycket efter.
Det känns som jag fått extra tid, extra dyrbar tid som jag vill förvalta på bästa sätt.
Det var lite dagens tankar en tidig morgon…
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Jag tänker på tiden”

  1. Sant Lotta ! Man ska försöka göra det man vill och brinner för.. det handlar bara om att våga ta steget .. men man ska inte vara rädd för att misslyckas.. för man har åtminstone vågat att lyckas.Tiden är för knapp för att tänka på steget man ska våga ta . Det är du som inspirerat mig att våga ta steget att starta eget..Att prova något mer i livet än att ” bara ” vara förskollärare . Jag är i början o lyckades få in en fot direkt .. men sedan vet man inte om det blir något mer .. men ändå så glad o tacksam för detta jag har just nu . Kramar till dig Lotta .. det är ni influensers som ger inspiration ..tack 🙏🏻🥰/ Lotta

  2. På pricken! Det är så viktigt att ta till vara tiden. Och allt som alla äldre sa när man var mindre, om att tiden går så fort, och fortare ju äldre man blir, det var ju sant…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *