Sète

Annonssamarbete med France.fr
 
En av dagarna tog vår guide med oss till vackra kuststaden Sète i Frankrike. Här flyter kanalen genom staden och man upplever att man kommer som till ett litet Venedig. Solen lös och vädret var från sin bästa sida. 
 
 
Sète vandrade vi runt i fina gränderna för att titta in i butiker och få uppleva atomsfären. Det var söndag när vi var där och staden var full av liv när Montpellier stänger sina butiker. Den här butiken blev jag kär i och allt gott man kunde handla hem. 
 
 
Att gå omkring är det bästa sättet tycker jag för att upptäcka en stad och känna in pulsen. 
 
 
Vi hamnade på matmarknaden där vi skulle äta lunch. Sète är en viktig handelsstad med en stor marina och viktig fiskenäring. De har också en stor egen odling av ostron som vi senare skulle få smaka av. Utanför Sète produceras också muscat, ett mycket populärt dessertvin. I staden finns många lokala specialiteter och lokala maträtter som italienarna tog med sig dit. 
 
 
Vi satte oss ner på Les Halles för att äta och eftersom min engelska inte är den bästa och inte franska heller så beställde jag något som lät trevligt. 
 
 
In kom en tallrik med små hela fiskar 🙂Jag äter det mesta som bjuds och det var gott men lite svårt med alla ben. Vi bjöds även på en supergod förrätt och efterrätt så mätta och glada fortsatta vi vår tur i Sète. 
 
 
På eftermiddagen var det dags med en tur ut på kanalen och det kan verkligen rekommenderas. Den guidade turen var på franska men vi fick en liten broschyr på engelska. Vi fick åka under små broar på de olika kanalerna och fick veta mer av staden. 
 
 
 
Ni ser så vackert det är i Sète. De flesta som bor här äger båt så de kan åka ut på havet om de vill. 
 
 
Vi önskade också att komma ut till stranden också som ligger precis utanför Sète. Här är det många som semestrar på hotellen runt om staden. 
 
Här gick vi utmed stranden och sedan slog oss ner i en bar för att bara ta det lungt en stund. När man är borta för att uppleva så brukar jag tycka den stunden när man sätter sig efter allt nästan är den bästa. Då får man tid att tänka lite på allt man upplever och landa. 
 
 
Sista kvällen och innan vi skulle åka hem blev vi bjudna av Jean-François och hans fru som är chef över Hearult tourisme till en fantastisk fin restaurang mellan Sète och Montepellier. Le Poison Rouge , här fick jag smaka på ostron för första gången i mitt liv och det gick bra. Fantastisk middag och sällskap. 
 
 
 
 
 
Jag är så tacksam att jag fick följa med på denna resa och fått se lite av Frankrike för första gången och få skriva och fota åt dem och framförallt är det så kul att träffa människor från andra kulturer och se hur andra människor lever och har det. 
 
Jag hoppas verkligen jag får uppleva ännu mer av Frankrike en annan gång
 
Mer tips från Frankrike i samarbete med France.fr hittar du HÄR 
 
Kram Lotta 
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Sète”

  1. Vilken underbar resa. Jag älskar Frankrike och får sådan lust att sätta mig i bilen/på flyget och åka dit. Helst med bil så att man kan köpa med sig en massa godsaker!
    Tack för fin uppdatering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *