Motgång är en drivkraft för mig

 
 
I livet får man kämpa en hel del och perioder går det tungt och tufft och man kan fråga sig hur ska man orka eller varför ska just jag ha det så här? När jag var yngre så fick jag kämpa en hel del i skolan och hade inte särskilt lätt för mig. Hemma fanns mycket kärlek men lite pengar och mina föräldrar skilde sig och allt skulle fixas på mammas lilla lön som jobbade inom vården. 
 
Men motgång har varit min drivkraft. När jag fick städa och putsa fönster hos människor för att spara pengar för att ha ett jobb eller städa en lokal för att få bensin och kunna hälsa på min pojkvän ( kalle)  Det var ju bara att göra det, fast man inte tyckte det var kul. När vi köpte stort hus som unga och inte så många trodde på oss så skulle jag visa att vi skulle klara det. Alla dagar man åkte till jobbet i stan med sena arbetstider och hade små barn och jobbade 75% inom handel så kämpade man på. Åren jag pluggade som vuxen med studielån och fick jobba extra varje helg för att få en utbildning och få ekonomin att gå runt. När jag startade företag och ville bevisa att det skulle gå och folk undrade vad jag skulle ha den där bloggen till? När jag bestämde mig för att gå ner i vikt och börja träna och skulle springa milen. Då fick jag stålsätta mig många gånger och får fortfarande för den som tränar vet att det behövs mycket pannben för att komma ut. När Elin fick cancer och jag blev tvungen att jobba hemma och allt var tvunget att bara funka fast livet var kaos osv 
 
Alla ni som läser har era motgångar och mina motgångar när jag fått kämpa har lett mig till den jag är idag och jag måste säga att i motgång är jag nästan bäst. Att hitta sätt som gör att motgången blir ens framgång, att borra ner huvudet när det är tufft och kämpa på. Det är jag bra på! Om ingen tror på mig blir jag bara ännu starkare. När det är lite jävligt och jobbigt så är det som jag vet hur jag ska tänka och ta mig igenom det för jag har gjort det så många gånger.
 
 
Det jag vill säga att är att var inte rädd för motgångar, var inte rädd att börja på något nytt för det kanske blir tufft ett tag. Motgångar gör en bara till en ännu starkare människa. Hade jag inte fått uppleva allt som varit tufft i livet så hade jag heller inte kunnat uppskatta allt jag skapat och det som jag har har nu. Jag har ju kämpat som en tok för det och jag vet att jag är stark i motgång. 
 

Idag var det riktigt motigt att komma ut och springa men jag gjorde det. Jag tog på mig skorna och sprang och även om jag inte är snabb så gjorde jag det för jag tror det är just det som är konsten. Att på gång på gång komma igen, kavla upp ärmarna och köra på. Jag är ingen tävlingsmänniska, inte ett dugg faktiskt. Jag tror bara på att skapa min egen lycka genom att kämpa på för att ge mig det bästa och vara min egen motor. Det är jag som bestämmer hur jag ska må och perioder kan det vara lite motgång, men det gör mig bara starkare. Det var lite tankar från mig idag. 

 
Kram Lotta
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Motgång är en drivkraft för mig”

  1. Kunde inte sagt det bättre själv. Vår familj har också gått igenom riktiga prövningar och motgångar. Det har varit riktigt tufft och man förstår inte hur man ska orka. Men jag brukar ändå säga när man pratar om allt så här efteråt att jag lärt mig så mycket under resans gång.
    TACK för en bra blogg med blandat innehåll.

    Kram Caroline

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *