Jag tror att allt hänger ihop

 
 
 
 
 
Jag brukar ofta berätta att jag älskar när det händer saker, när det finns drömmar, mål och man drivs framåt. Det brukar jag tänka är mina gener också, att jag är lik min pappa och mamma som är precis som mig. Ingen av mina föräldrar är så bra på att sitta still. De mår bra av själva pysslandet och både min mamma och pappa är duktiga på att greja med olika saker. Jag är precis som dem, jag finner ro och glädje i själva görandet. Att läsa en bok är inget för mig, inte sitta vid en tv heller.
 
Sedan har jag under åren också blivit bättre och bättre på att se det lilla i det stora och att det inte hela tiden måste hända så mycket och framförallt inte behöver gå så fort. Det är en träning för mig som jag jobbat med genom åren och något som kommer mer och mer efter de erfarenheter man får med sig i livet. När jag håller på och inreder eller köper saker så vet jag att egentligen så är det viktigaste att vi finns här. Att alla kan stiga upp på morgonen och det finns en vardag som väntar på oss. Att katten jamar och vill ha mat, ungar som ska till skolan, en man som ska till jobbet, att det ska handlas mat eller fixas ärenden osv. Vardag och att människorna finns omkring en är det viktigaste och det är inget jag tar för givet. Men sedan efter det så är livet lustfyllt om man får fylla det med saker man tycker om. Jag och Kalle vi behöver egentligen ingen sommarstuga, såklart inte. Vi har mer än vi hinner med nu också, men vi drivs av glädjen att få uppnå drömmar, göra förändringar osv. Vi tror på att när barnen mindre och mindre behöver oss så är det roligt för oss att gå vidare på annat. Att ha gemensamma saker som gör oss lyckliga tillsammans. Barnen kommer säkert inte uppskatta det som vi förrän den dagen de får barn själva, men vi vill göra det för vår skull. 
 
Jag tror att vara nöjd och tacksam över det lilla , har ingenting med att göra att man drivs av förändringar och vill utvecklas. Utan det är mer ens personlighet. Jag är lika tacksam och glad för att jag får kliva upp på morgonen och vara frisk, att jag kan ta mitt kaffe hemma vid köksbordet i lugn och ro som att jag kan renovera köket och att alltid hitta på ett nytt projekt. Jag tror att allt hänger ihop och att det mer handlar om vad jag mår bra av, vad är glädje för mig. Att stanna upp och sätta knut på sig själv och inte fortsätta leva det liv man drömmer om tror jag däremot inte är bra. 
 
Ja det var lite morgonens tankar från mig
 
Kram Lotta
 
💗
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Jag tror att allt hänger ihop”

  1. Du är så äkta i det du skriver och det uppskattar jag verkligen. Och det är så sant att man måste hitta det man själv vill och det som stämmer med ens personlighet. Inte försöka göra som alla andra utan på sitt eget sätt.

  2. Så kloka tankar du har. Jag känner mig också otroligt tacksam för det lilla i vardagen, som man inte ska ta för givet. Man ska hitta det man mår bra av och göra det bästa av varje dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *