Påskbakelse

 
Glad påsk alla mina fina läsare. Nu ska jag upp och pyssla lite här och förbereda påskfirandet. 17 personer blir vi idag, alla mina närmsta med syskon och syskonbarn på mammas sida, svärföräldrar m.m kommer så det ska bli så mysigt. Inte alls mycket kvar att göra och vi var ändå borta igår Kalle och jag.
 
Elin däremot har pysslat med påskbakverk och tagit inspiration från google och gjort så mycket fantastiskt fint så det hade jag aldrig fixat. Hon gillar det där pillet som jag inte har tålamod med. Jag ska fota mer bilder sedan.
 
Här kommer recept på påskcupcake. Muffinsarna är alltid mitt standardrecept och jag gör dem alltid i muffinsplåt och det gjorde även Elin. Du kan använda muffinsformar eller göra utan, men glöm då inte smöra formarna.
 
 
 
 
6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker,
 
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känn för säkerhets skull efter med en provsticka 6. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna
 
Dekorera med figurer som du gör i sockerpasta i olika färger, gräset har Elin spritsat på och gjort med ( till ca 4 cupcake) Rör ihop 50 gr rumsvarmt smör, 1 dl florsocker och grön karamellfärg. 
 
Morötterna har hon målat med gul och rödkaramellfärg för att få orange
 
 
Återkommer senare med fler påskbilder och mer påskrecept som ni kan använda nästa år om inte annat 
 
Kram Lotta
 
🐥

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Påskbakelse”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *