Meningen med livet

 
Ikväll är båda barnen på fest och det är något att vänja sig vid mer och mer. Nu har jag och Kalle det så bra när vi är själva och hittar på mycket på egen hand och har våra egna intressen men det skapar ju ändå mycket tankar hur det kommer bli i framtiden när det bara är han och jag och katten.
 
 
Det var ju inte så länge sedan som barnen behövde oss hela tiden och man aldrig fick en lugn stund och så nu har de mer och mer sina egna liv. Jag har verkligen längtat efter det eftersom Elin fick vänta två år längre än andra innan hon blev tillräckligt frisk men nu är den tiden här. 
 
 
Förr försökte jag hitta meningen i livet och funderade väldigt mycket på det, men efter Elins cancer har ju insett att meningen med livet är just vardag för mig. De där att kunna få gå upp ur sängen, ha något meningsfullt att göra, träffa människor man tycker om, ge och få kärlek, känna gemenskap och ha en familj som stöttar och finns för en osv. Det där som kan vara självklart är meningen med livet, varje dag man vaknar och är frisk och kan välja.
 
 
När man får det så känns det inte alls lika bråttom med allt annat. Visst vill jag resa, fortsätta renovera huset, uppleva nya mål med mitt jobb osv och inte vänta att förverkliga drömmar, men det är bonus. 
 
Förr förstod jag inte att det som finns i min vardag är meningen med livet för mig, att ha vardag tillsammans. Jag tog vardagen tillsammans som en självklarhet. Kanske är det så att tankarna om meningen i livet ändrats med erfarenheterna och åren som går. 
 
 
Kram Lotta
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Meningen med livet”

  1. Godmorgon Lotta,

    Du skriver så fint, det du skriver om meningen med livet är vardagen omkring oss, det är ju precis så det är, vi lever här och nu, ha en fin dag hela familjen=)

  2. Ja visst Lotta är det så!! Man får vara innerligt glad när man vaknar varje morgon och har två friska ben att stå på och möta menningen i livet-det lilla i vardagen 🙏

  3. Så fint skrivet. Och så sant! Vardagen ÄR livet. Och meningen med det, när ens nära och kära får må bra (och en själv såklart) och man får vara tillsammans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *