Hur får man en stor blogg

 

Ni mailar ofta frågor omkring bloggande och hur man får en stor blogg. Min blogg har ca 5000 besökare om dagen och visst är det mycket, en av Sveriges största inom Hus och Hem men det finns många mycket större bloggar än mig. Här är några enkla tips som jag har och skrivit lite om innan.

 
Det tar ofta tid att få en större blogg, för mig tog det ca 5 år innan jag hade ca 3000 besökare om dagen, så räkna med att blogga länge.
 
Fundera på vad du vill skriva om och håll dig till en egen stil och skriv gärna personligt. Din läsare ska känna att du är äkta och dig själv.
 
Bilderna är ofta viktiga så en bra kamera är att rekommendera
 
Blogga gärna minst 2 gånger om dagen och tänk på vilka överskrifter du har som kommer synas på google.
 
Skriv kommentarer på andras bloggar. Det är viktigt! För att synas på google och för att andra ska upptäcka dig behöver du synas med kommentarter på andra bloggar. Jag satt minst 2 timmar om dagen i flera år och skrev kommentarer. Detta gör nu att google gillar mig och jag har höga träffar. 
 
Om dina besökare tycker om dig så kommer de återvända och vilja följa ditt liv. Se till att alltid bjuda på något nytt som händer, i hemmet, hur du tänker, nästa mål osv
 
Det som brukar vara det svåra för många är att hitta tiden att blogga mycket varje dag, det tar tid att fota och skriva och på vintern blir det fort mörkt men har du som mål att få en större blogg så måste du lägga den tiden. Så fort jag slappar för mycket osv så märker jag i statistik osv att det minskar. Jag måste aktivt hela tiden jobba på att synas i mina sociala kanaler, fundera på bilder, vad jag ska skriva om osv. En bloggare kan nästan aldrig ta en längre semester. Att få ihop bilder till flera inlägg om dagen när man har visat sitt hem i 10 år kan vara lite klurigt så det gäller att bjuda på lite av varje och det är ju inte hela världen att använda en gammal bild heller. 
 
Några enkla tips från mig
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

23 reaktioner på ”Hur får man en stor blogg”

 1. Tack fina Lotta för tips! Ja det är inte lätt att få tiden att räcka till. Jag älskar att fotografera, men tiden…ja vart tar den vägen? Jag började att blogga pga att bekanta och vänner sa åt mig att göra något med alla mina fotografier Hihi alla blir inte bra 😉
  Kram och det är så inspirerande att läsa din blogg

  1. Det tar väldigt mycket tid och man måste vara lite påhittig att alltid ha mycket att visa och kunna se i bilder osv men jag tycker det är så roligt. Lycka till du med. Kram Lotta

 2. Älskar din blogg och jag vill påstå att du är högst upp på min lista med bloggar jag gillar:) Älskar känslan av att man nästan är "tjenis" med hela din familj!😍
  Kram🤗

 3. Hej Lotta!
  Tack för dina tips, till en som har en liten blogg ❤
  Älskar att blogga och har som vision att bli lite större .
  Då är det ju fantastiskt att man även kan tjäna en slant.
  Men en fråga, hur går jag tillväga för att kunna tjäna pengar på mitt bloggande ? Hade blivit väldigt tacksam för svar .

  Fortsatt trevlig kväll och tack för en fin blogg ❤

  Kram Linda
  Shopaholicmum.blogg.se

 4. Tack för bra tips Lotta. Har inte haft min blogg så länge, men jag kämpar på och hoppas att jag så småningom kan försörja mig på den.

 5. Man får aldrig slappna av – hade fullt upp i höstas och bloggade bara sporadiskt under tre månader. Besöksantalet rasade och håller nu på att jobba upp mig igen.

 6. Hej Lotta!

  Tack för så bra tips! Jag tar åt mig av allt du skriver!! Tack snälla för en härlig blogg! 😊 du får väldigt gärna kika in mitt senaste Ikeahack som blev så populärt och säga bad du tycker 🙏

 7. Har tänkt på detta med att blogga flera gånger om dagen. Jag försöker skriva så ofta jag kan men inbillar mig att mitt liv inte är tillräckligt intressant för att skriva om det så ofta. Visst att jag har barn med diagnoser men allt flyter på just nu och jag är inte direkt intresserad av mode odyl. 🙂

  1. Hej, bilder och texter är viktiga och även om man inte känner sig så intressant så får man skapa något att skriva om som gör att andra vill läsa och följa ens liv. Kram Lotta

 8. Hejsan

  Jag håller på fixa blogg min första nånsin och jag fattar inget hur man gör.. tex hur fixar man sin framsida med bilder och liknande .. Hur lär man sig sånt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *