Besöka i Nordjylland

Pressresa Visitnordjylland
 
Resan till Danmark startades på Nordgjylland där Visitnordjylland och VistitDanmark  bjudit in oss för några dagar upplevelser i ett snabbt och härligt fullspäckat schema. Jag hade aldrig tidigare besökt den sidan av Nordjylland och blev så glad att få bli inbjuden just dit, att få komma till Skagen har varit en dröm för mig. Två journalister hade fått förhinder så jag och Katarina tackade såklart ja men lite kort varsel och vilken tur vi gjorde det.
 
Med på resan var också Agneta som är pressansvarig för Visitdenmark i Sverige och Mia Gahne,  duktig journalist. 
 
 
Vi hamnade första dagen på stranden Thorup strand  där vi fick träffa Kirsten som berättade om fiskevattnet runt Thorup och de fiskare som gått ihop och som livnär sig på fiska där. Den fisk som fångas utanför den här stranden och i Jammersbugten har den finaste kvaliten och stranden är också ett omtyckt besöksmål med de vackra fiskebåtarna som dras upp med lina och ligger förankrade på stranden. Thorup strand ligger i Jammerbugten och den fortsatte vi att resa utmed. 
 
På stranden kan man även sitta och ta en lunch och även handla i fiskbutiken. Runt stranden finns även stugor att hyra. Kolla så vackert, det är bara så fint överallt i Nordjylland och stränderna är långa och breda. 
 
 
Så god smör och bröd
 
När vi ätit frukost som det heter på danska när vi äter lunch for vi vidare för att se på andra vackra stränder.
 
 
 Vi fortsatte vidare för ett kort stopp i Svinklöv  där det populära hotellet brunnit ner men som nu håller på att byggas upp igen. I Svinklöv var utsikten magisk, det är så mäktigt så man blir helt överlycklig av stå där och titta ut över havet. Vi hade också väldigt tur med vädret, strålande sol varje dag. 
 
 
 På kvällen hamnade vi i Slettestrand men det får vi i nästa inlägg
 
Kram Lotta
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Besöka i Nordjylland”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *