Besöka Gamla Linköping

Annonssamarbete med Visit Linköping & Co
När jag har varit ute och rest så har jag ofta tänkt att lika vackert som det är borta så finns allt det vackra hemma. Jag har haft en önskan att få visa mer av det som är fint runt Linköping och nu fått i uppdrag av  Visit Linköping & Co att besöka några nya fina platser runt min vackra stad. För Linköping är min stad och där jag känner mig hemma trots att jag bor ca 4.5 mil utanför. Här har jag pluggat på gymnasiet, jobbat i butik i många år, bott när Elin föddes och läst på universitetet och här ifrån kommer min man.
Förra veckan tog jag med mamma och åkte till Gamla Linköping en plats som jag tycker väldigt mycket om. I Gamla Linköping är det gratis att gå omkring och inspireras och besöka alla butiker osv. Ett måste om du planerar en semester runt Linköping. Miljön är rofylld och vacker och det finns mycket att se och göra både för barn och vuxna.
I Folkets park spelas teater för barn varje sommar och i år kan man köpa biljetter i kassan och titta på Pelle Svanslös. I Gamla Linköping anordnas även danskvällar då man kan dansa och ta med fika. I år kommer även fina konserter spelas som tex. Stiftelsen.
Om man behöver lite hjälp med att gå eller en extra mysig upplevelse kan man ta lilla tuff tuff tåget till Valla där det också finns en fin miljö med lekpark och djur för barnen och även minigolf. På sommaren finns även häst och vagn.
På området finns också många historiska utställningar och museum och guidade visningar.
Butikerna i området är många och har lite olika inrikningar, mycket fint hantverk säljs och alla lokalerna är fantastiskt vackra.
I Gamla Linköping finns även ett mycket populärt Bed and Breakfast, här gäller det att boka tider tidigt om man vill bo en natt. Hilma Winblads har utökat med flera nya fina rum som jag fick besöka.
Jag blev så väldigt förtjust i alla rummen och hur vackert de inrett i minsta detalj. Här skulle jag så gärna vilja sova en natt om jag är på fest i Linköping. Det här rummet kan man boka med eller utan extra sängar.
 Alla rummen har olika namn och olika färger, så så fint!!
I Gamla Linköping finns många olika cafer att besöka, ett av de mest kända är Ragnar Dahlbergs cafe.
Här slog mamma och jag ner oss och blev bjudna på bakelse och kaka. Miljön är så avkopplande och vacker.
Här serveras allt från glass, smörgås till bakverk.
I alla små gränder ligger det små butiker som säljer tvål, keramik, träsnideri m.m
Här sitter en av ägarna till butiken och jobbar med att måla alla presenter beställningar som studerna ska få.
Det finns också många besöksträdgårdar att besöka , jag älskar dessa. När jag går i den här miljön så inspireras jag massor till min egen trädgård. Allt i den stil som jag tycker så mycket om.
Runt det stora torget finns det ännu fler butiker som tex. butiken Medmera som mina vänner Sara och Helena nu öppnat. Här brukar många barn vilja handla pyssel.
Den populära gamla godisbutiken är såklart ett måste där man köper godis i strut. Kul för barn att gå in och titta hur det såg ut en affär förr i tiden.
En av tre butiker i Sverige som säljer Knyppel ligger här.
Många Linköpingsbor besöker Gamla Linköping för Cloetta som har en godisbutik och 2:a hand försäljning. Här kan man fynda all möjligt godis till riktigt bra priser.
Det sista stoppet innan vi åker hem är Wärdshuset som serverar mat och där har jag ätit många gånger. Här finns det alltid husmanskost och trevliga lokaler som även tar emot slutna sällskap till fest. I Gamla Linköping är det också många som väljer att gifta sig och hålla middag på Wärdshuset.
Hoppas det här gav er lite inspiration att besöka mitt Linköping och denna plats som jag tycker så mycket om. Snart besöker jag nya ställen runt Linköping som jag ska tipsa om här på bloggen.
För mer information och allt man kan besöka runt Linköping hittar du HÄR på Visit Linköping & Co hemsida
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Besöka Gamla Linköping”

 1. Å, det är så fint och fridfullt där.. härliga gamla trädgårdar. Är från Karlstad och har varit i gamla Linköping 2gånger.

 2. Så trevligt att få ta del av så fina bilder. Man blir verkligen inspirerad av att besöka Linköping. Verkar vara så mysigt där, precis det jag letar efter. Ser framemot fler tips o foton 👍
  Ha en fortsatt bra sommar!

 3. Tack för många fina tips! Passar jättebra då äldsta dottern ska gå på Närcon i Linköping i sommar och vi andra ska hitta på något under tiden 🙂 Ha det gott & fortsatt trevlig sommmar!

 4. Men guuuuuu så fiiiint..;) SOm vårt Wadköping fast det ser ut att vara större…
  Å det där snuvade du mig på!! Hahahaa… skrattar när jag jämför det där med det jag TRODDE var gamla Linköping…hahaha….japp…det får minsann bli en date till framöver…det ser ju jag det!
  Kram tokfia och ha en fin dag!

 5. Visst är vårat Gammla Linköping vackert fin miljö. Precid som du skrev många som väljer att gifta sig där. Jag & Peter gifte oss där pgsv miljön sen är min mamma gift där och min bror gifte sig även han där😉😀./Cissi

 6. Men wow!!! Vad mysigt!!
  Ditt måste jag ta med min mamma … gu vilket mysigt ställe…
  Tack för all fin inspiration!
  Kram Annika

 7. Så himla fina bilder du tagit! 🙂 Jag såg er skymta förbi när ni va där, jag arbetar på friluftsmuseet som museivärd och pedagog. Nu är det relativt lugnt i Gamla Linköping, annat blir det om några veckor när alla museihem och verksamheter öppnar! Då är vi betydligt fler som arbetar (i tidsenliga kläder) och välkomnar besökare att kika in i flera av husen för att se sig omkring, hjälpa till med byken eller slå ett rep i repslageriet 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *