Väster om stan, väster om Linköping

Annonssamarbete med Visit Linköping & Co
 
Nu tänkte jag berätta vad man kan göra väster om Linköping och vad Elin och jag fick upptäcka tillsammans en dag för någon vecka sedan. Väster om stan kallas den här turen utanför Linköping och innehåller många fina butiker och ställen som håller lite extra öppet på sommaren eller speciella helger. Du hittar även mer information på Visit & Co hemsida HÄR 
 
 
Vi började stoppet på fina Ledbergs krukmakeri , de har en facebook sida HÄR . När jag åker till Linköping så åker jag ofta förbi här och har så många gånger tänkt att jag ska kika in. Nu fick jag äntligen se allt fint och blev så förälskad i all vacker keramik. 
 
 
Ledbergs keramik håller öppet de dagar de finns hemma , så öppettiderna kan variera lite. Jag hittade en helt underbar skål som jag köpte och ska stå hemma på min bänk. Nu får det inte dröja allt för länge tills nästa gång jag besöker detta härliga paret igen.
 
 
Nästa stopp på resan blev ett besök på hantverkgården i Ledberg. Hit kan man komma på speciella öppettider och här har jag varit många gånger och här är också väldigt mysigt. På Hantverksgården finns också ett cafe och till jul brukar många besökare fika på hantverksgården. 
 
 
I butiken säljs många vackra inredningssaker och jag upptäckte mycket fint som kunnat flytta hem till mig. 
 
 
Här finns även egen tillverkning av konsthantverk i linne och betong. 
 
 
Butiken är så mysig med gamla fönster och i varje liten vrå finns något vackert att titta på. 
 
 
På övervåningen ligger cafet som håller öppet vissa dagar och allt detta går att läsa om på deras hemsida HÄR 
 
 
På gården finns även djur som man får klappa och det brukar vara uppskattat av både små och stora. 
 
 
Efter dessa två besök var det dags att styra kosan mot Berg och på vägen dit blev det ett stopp på Rökinge gård. Här har jag heller aldrig varit tidigare och det är extra kul att hitta nya ställen. Rökinge gård säljer växter men när vi var där var det säsong för grönsaker. 
 
 
 
Jag älskar besöka växthus och doften som blir av jord, växter och grönsaker. 
 
 
I Rökinge kan man just nu handla massor av goda grönsaker som flera sorts tomater, gurka, bönor m.m De säljer även ägg och honung m.m
 
 
När det var dags för lunch så begav vi oss till Berg och Bergs slussar. Här slussas många båtar genom Göta kanal och populärt resmål i Östergötland. Runt slussarna ligger flera restauranger , glasscafer , övernattningsmöjligheter, minigolfbana m.m.
 
 
I Berg kan man också hyra cykel  och ut och cykla utmed fina kanalen eller åka båttur med M/S wasa lejon 
 
 
Det är också mysigt att bara ta med sig en picknick och sitta vid vattnet för att titta på alla båtar som ska igenom kanalen. Det finns även lite badmöjlighet för den som vill. 
 
 
Elin och jag slog oss ner  på Jennys cafe för att äta och här har vi varit fler gånger och vet att det bjus på god mat. Även Kankalkrogen är ett populärt matställe. 
 
 
Om man tycker om att göra något när man är är ute och reser så finns en fin minigolfbana bredvid kanalen. 
 
 
Innan vi for hem så besökte vi Boställets Vedungsbageri och Karin och jag vi har känt varandra i många år. Vedungsbageriet har öppet alla dagar utom måndagar och ligger vackert ute på Östgötaslätten. 
 
 
Här finns massor av gott fika, du kan köpa enklare lunch och brödet smakar himmelskt. Karin har fått bygga ut flera gånger för det varit så populärt att fika där. 
 
 
Kolla så läckert med de färgglada trädgårdsmöblerna. 
 
 
Här finns också hönor att titta på och leksaker som små barn får låna när man fikar . Elin och jag slog oss ner under ett träd och njöt av det fina vädret och gott fika. 
 
  
Väster om Stan har även två besöksställen till, Bländebo loppis och Hagadahls smide som jag tyvärr inte besökte på denna resa men som också ingår i denna lilla tur. 
 
Hoppas det här gav lite inspiration att besöka Linköping och ta en tur väster om stan.
 
Mer information om Linköping hittar ni på Visit Linköping & Co hemsida HÄR 
 
Kram Lotta 
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Väster om stan, väster om Linköping”

  1. Underbart!

    Du skulle bli reseambasadör för kommunen 🙂 fint skrivet och mysiga bilder, hit vill man åka bums/

    kram mia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *