Semifreddo med daim och blåbär

 
 
Jag bjöd på semmifreddo med daim och blåbär i helgen för det var många barn här. Glass är alltid uppskattat. Jag gjorde en ny variant som inte hade lika många ingredienser i och den var lite enklare att göra och lika god så jag tipsar om den till er också. Jag gjorde den dagen innan och hade den i frysen under natten så det var smidigt. 
 
Recept från Koka Ihop
 
Jag gjorde dubbelsats till min form
Gör så här:
  • 1. Separera äggen. Gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  • 2. Vispa äggvitorna med elvisp så att det skapas toppar
  • 3. Vispa sen gulorna tillsammans med sockret och vaniljsockret. Därefter, vispa grädden fluffig i ytterligare en bunke.
  • 4. Blanda allt sen försiktigt i en bunke till en jämn smet tillsammans med den krossade daimen.
  • 5. Förbered till exempel en brödform med plastfolie som täcker botten och kanterna ( jag struntade i detta och körde i formen direkt). Häll i smeten och täck även toppen med plastfolie. In i frysen i 6 timmar.
  • 6. Ta ut semifreddon ur frysen 20 minuter innan servering. Servera med färska bär…
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *