Jag bjöd på semmifreddo med daim och blåbär i helgen för det var många barn här. Glass är alltid uppskattat. Jag gjorde en ny variant som inte hade lika många ingredienser i och den var lite enklare att göra och lika god så jag tipsar om den till er också. Jag gjorde den dagen innan och hade den i frysen under natten så det var smidigt.
Recept från Koka Ihop
Jag gjorde dubbelsats till min form
- 2.5 dl Grädde, 2 st Ägg, 1 dl Socker, 1 msk Vaniljsocker, 1 st Dubbel Daim (56g)1 st Färska bär
Gör så här:
- 1. Separera äggen. Gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
- 2. Vispa äggvitorna med elvisp så att det skapas toppar
- 3. Vispa sen gulorna tillsammans med sockret och vaniljsockret. Därefter, vispa grädden fluffig i ytterligare en bunke.
- 4. Blanda allt sen försiktigt i en bunke till en jämn smet tillsammans med den krossade daimen.
- 5. Förbered till exempel en brödform med plastfolie som täcker botten och kanterna ( jag struntade i detta och körde i formen direkt). Häll i smeten och täck även toppen med plastfolie. In i frysen i 6 timmar.
- 6. Ta ut semifreddon ur frysen 20 minuter innan servering. Servera med färska bär…
Kram Lotta