Krämig kycklinggratäng

 
 

Lite recept idag tänkte jag dela, denna gången från Mitt kök. Jag har inte egna, utan lär mig istället att laga andras, det räcker för mig. Den här åt vi häromdagen med sallad till. Blev god och har man inte mango chutney och sambal olek hemma så kan man krydda med något annat. 

 
  • 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 6 färska champinjoner (om man vill)
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt (gäller även crème fraichen!)
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • riven ost
  • en liten skvätt soja
  • salt & peppar
 40 minuter

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna.
  3. Skär champinjonerna i kvartar.
  4. Smörj en ugnsfast form. Lägg i kyckling, paprika och svamp i formen.
  5. Blanda ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek, chutney och soja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Krämig kycklinggratäng”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.