Lite recepttips för er som vill äta lchf så är bananpannkaka gott och smidigt att äta till frukost. Det fick jag på min födelsedag. Vi hade turkisk yoghurt till och bär.
4 st
- 2 bananer
- 4 ägg
- vaniljpulver
- kokosfett eller smör
- färska bär
- Mosa eller mixa ihop bananerna med äggen. Rör i lite vaniljpulver.
- Stek pannkakorna i lite kokosfett ( vi använder smör )
- Servera med färska bär.
Ha en fin dag!
Kram Lotta
Ja, här är bananpannkaka en ny favorit och jag brukar smaksätta den med kardemumma/kanel istället för vaniljpulver och det ger en så fint smak tillsammans med bananerna så prova gärna det.
Men banan innehåller ju massa fruktos (socker) och är ett big no no om man äter LCHF
Jag brukar också unna mig lchf bananpannkaka ibland 🙂
Men för er som väljer mer strikt lchf kan jag rekomendera detta recept som är väldigt likt vanliga pannkakakor i både smak och konsistens.
Man behöver dock tänka på att grädda dom liiite längre än vanligt.
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk fiberhusk
Vispa ihop i en bunke, låt svälla lite innan stekning.
Ibland får man späda smeten med mjölk då den tjocknar under tiden man steker.
Jag har även gjort på enbart mjölk och det funkar också bra .