Jag känner sådan ro nu

Julen är över och det lägger sig ett skönt lugn över huset, över livet och över mig. Jag går in i lugnet och jultempot och låter allt få ta sin tid. Tankarna som bara får röra sig fritt och inga krav eller måsten. Tiden före jul var det tuffare, jag ville inte bli sjuk i år av att inte orka mentalt. Jag accepterar att jag har svårare efter Elins leukemi som är över för länge sedan men jag vet att så fort det blir mer stress eller krav så känner jag av det. Men nu, nu njuter jag så mycket. Livet är fint för mig just nu. Kalle och jag ska ha det så mysigt nästa vecka, vi har det så bra och vi har varandra i allt och igår hade vi det kul med våra ungar med respektive. Livskvalité.
När jag går morgonpromenad med min bästis så pratar vi om livet. Allt vi behöver sätta ord på. Vi pratar om hur viktigt det är att inte bygga fasader, att våga vara som vi är, prata hela tiden om svåra saker och se livet som det är. När det är skit så är det skit och då får man ta tag i det. När livet rullar och allt är bra så får man ta hand om det. Jag vill dela allt med er det vet ni, jag tror på att det är viktigt att bara få vara människa. Ärlig. Mänsklig. Man behöver inte hålla ihop, man behöver inte hålla uppe fasader. Släpp ut. Andas. Hämta ny kraft. Ta hjälp. Var ärlig mot dig själv.
Så just nu njuter jag, av livet, av lugnet och av att se in i 2019 med drömmar som ska förverkligas. Livet är en bergochdalbana, det gäller att ta vara på det mellan stormarna och även när det blåser som allra jävligast finns det mycket fint att plocka fram. Jag vet, jag har varit där också. Men nu njuter jag av att det mest blåser, stormarna har lagt sig.
Hoppas du har en fin julhelg
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Jag känner sådan ro nu”

  1. Precis så kännde jag det också i dag när jag promenerade med min bästis! Vi pratde om livet som går upp och ner och om hur man förändras med åldern, både ens egen och barnens. Läser din härliga blogg nästan dagligen. Allt gott till dig och din familj!

  2. Så fint du skriver! Jag läser din blogg ofta och får mycket inspiration och reflektion, men är dålig på att kommentera. Jag önskar dig och din familj ett Gott Nytt År!

  3. Så fint och ärligt inlägg 😊. Livet är verkligen upp och ned och allt går verkligen inte alltid som planerat. Jag pratade om det med min sambo senast idag; småbarnsåren är lite kämpiga och när den ene av oss tillfälligt är svag så försöker den andre vara den starka och håller om och håller ihop oss ❤.
    Mvh Tina
    http://www.nouw.com/ettriktliv

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *