Moesgaard museum, food market och en riktig härlig takterass

 
Pressresa med VisitÅrhus
 
Att vakna på hotell och få gå ner och äta frukost är så lyxigt när man inte är borta så ofta. Jag gick tidigt ner i foajen på Scandic Mayor hotell och satt där en lång stund bara för att titta på människor. Jag blir så nyfiken på vad alla gör där, undrar var de jobbar med osv. Gillar att sitta i min egen lilla värld och drömma och insupa alla intryck, ljud osv Resa är så härligt!
 
 

Frukosten var väldigt fin och fanns mycket att välja på, men det blev äggröra och bacon för mig som det brukar bli. 

 
 
 
Utanför Scandic Mayor hotell  så hade våren kommit och ett hav av krokus blommade. Så vackert! Mitt rum låg i byggnaden rakt fram så när jag vaknade så såg jag krokushavet från rummet. 
 
 
Schemat var även denna dag fullt med upplevelser både för ögon, öra och gom. Vi började dagen med att bli upphämtade i taxi och begav oss ut med havet och strandpromenaden till Moesgaard museum. En väldigt cool byggnad som ligger som nerbäddad in i marken. 
 
 
Moesgaard Museum var tidigare Forhistorisk Museum och ligger på herrgården Moesgård. Museet är både ett lokalmuseum och ett specialmuseum för arkeologi och etnografi. Museet är mest känt för Grauballemannen som man hittat i en mosse 1952 i Silkesborg. 
 
 
De är också kända för evolutionstrappen med människans utveckling som är väldigt intressant att se. Allt är så trovärdigt och fint gjort och museet bygger på många insamlade arkelogiska objekt. Om man har barn så passar det utmärkt med en tur hit också. Museet är också en plats för utbildning och dit skolklasser åker för att ha skola och lära sig mer om historia osv.
 
Jag ska erkänna att jag besöker nästan aldrig museer när jag reser bort, jag är inte den typen av person som har ro att gå och läsa och lära mig allt, men jag älskar att få se saker och uppleva nya saker och jag är tacksam när jag blir inbjuden och får lära mig något nytt som jag troligtvis aldrig hade gjort på egen hand. 
 
 
Katarina och jag tog promenad i omgivningarna också och tänk när vitsipporna slår ut om en vecka så är det magiskt där i naturen.
 
Väldigt fint i Århus där det nya möter det gamla överallt. 
 
 
 
Efter två timmar på museeum så var det dags att bege oss in till city igen och äta lite lunch på Central Food Market. Jag älskar matmarknader så det såg jag fram emot att få besöka. 
 
 
På Central Foodmarket kan man köpa mat från olika små ställen och sedan sätta sig vid bord i mitten och äta det man plockat ihop. Jag älskar det sättet att äta och den atmosfären som det blir på ett sånt ställe. Jag valde en kycklingsallad och ett glas cava, det var mums!
 
 
När lunchen var klar eller frukost som de säger på danska var det dags att titta på utsikten och ge sig upp i ARoS konstmuseeum som ligger mitt i staden.
 
Katarina funderade på vad som händer om man lutar sig mot väggen och den går sönder  🙂 Tokfia, så kul att resa med henne. Inga tråkiga stunder där inte. 
 
 
 
Innan vi lämnade ARoS konstmuseeum så tittade vi på konsten och så Tall boy såklart som är en känd sculpture gjord av Ron Muecks. Han ser verkligen läskigt levande ut. 
 
 
Nu var det dags för kaffe och besöka en rooftop mitt i stan, japp älskar rooftopbarer och detta var inte vilket ställe som helst. Lägg detta på minnet, Salling roptop. Det kostar inget att ta hissen upp dit och så värt det. Ligger högst upp på stormagasinet i Århus. Man kan sitta där och äta på terassen eller ta en drink och på sommaren arnordnar de musik osv. Vi hade inte så bra väder men om det hade varit sol hade det varit guld. 
 
 
När dagen var slut med upplevelser gick Katarina och jag på stan en sväng innan det var dags att vila en stund och klä om och sminka om sig för att äta på michelinrestaurang i Århus. Det var så fantastisk upplevelse och gott så det får ett eget inlägg.
 
Ha nu en fin fredag och hoppas mina bilder kan ge er lite inspiration nu när SAS flyger direktflyg från Stockholm till Århus. Nu ska jag ut och njuta av vårväder här på landet. 
 
Kram Lotta
 
 💗
 
Pressresa med VisitÅrhus 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Moesgaard museum, food market och en riktig härlig takterass”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *